0
Evrobasket 2022

ĐORĐEVIĆ PRED MAĐARSKU: Znamo zašto smo došli ovde i za šta smo se spremali (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 08.09.17 u 19:16

Košarkaši Srbije su obezbedili plasman u osminu finala Evropskog prvenstva osvojivši pritom prvo mesto u D grupi. Sledeći rival izabranicima Aleksandra Đorđevića je reprezentacija Mađarske.

‘Orlovi’ su danas odradili prvi trening u dvorani ‘Sinan Erden’ gde će se održati sama završnica Eurobasketa, a selektor Đorđević je dao izjavu novinarima.

– Ponavljam, sam sebi sam dosadan, ali nemamo pravo da se opustimo ni protiv jednog protivnika. Poštujemo izuzetno mađarsku ekipu, znamo njihove kvalitete i na nama je da to limitiramo što je najviše moguće. Znamo zašto smo došli ovde, za šta smo se spremali. Mi smo prvi u grupi, oni su četvrti, to je pokazatelj da postoje neke razlike između naše dve ekipe, a na nama je da to pokažemo na terenu, rekao je Đorđević.

Selektor Srbije je zatim govorio i o našem rivalu u osmini finala, reprezentaciji Mađarske.

– Imaju dva lidera, Hangu i Vojvodu, kao i trenera Ivkovića koji već dugo radi sa njima. Keler na poziciji centra im daje pokretljivost i snagu. Imaju napadačku tranziciju koju moramo da zaustavimo. Ako igrač kao Hanga dobije samopouzdanje to donosi ekstra kvalitet svojoj ekipi, istakao je selektor.

Đorđevića nije iznenadila pobeda Letonaca nad Turcima u poslednjoj utakmcii u našoj grupi.

– Gledali smo sa strane, ali govorio sam da je Letonija možda i najbolja šuterska ekipa na ovom prvenstvu. Ne kažem da su lako izašli na kraj sa Turcima, ali su počeli iz odbrane. Doneli su to ove godine, Porzingis donosi veliku snagu, dominira na poziciju tri, imaju sjajne šutere poput Blumsa koji je protiv Rusa ispromašivao sve, ali kada je na kraju postigao dva poena hrabrio je sebe. Vidi se da su dobro spremni, nije me iznenadila njihova utakmica protiv Turske, zaključio je Đorđević.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter