1
Fudbal

2018 FIFA World Cup Qualifier, Aviva Stadium, Dublin 5/9/2017 Republic of Ireland vs Serbia SerbiaÕs Aleksandar Kolarov celebrates scoring his sides first goal Mandatory Credit ©INPHO/Starsportphoto/Tommy Dickson

STRANI MEDIJI: Srbija među sedam mondijalskih čuda!

Objavljeno: 07.09.17 u 14:05

Kvalfikacije za Svetsko prvenstvo se privode kraju, ostalo je još da se odigraju poslednja kola u oktobru, plus baraži gde ih ima u novembru, a hit reprezentacije su već izabrane.

Strani mediji su već izabrali ‘sedam mondijalskih čuda’, mada ona još uvek nisu izborila plasman u Rusiju. Među njima je i selekcija Srbije koju dele samo tri boda u mečevima sa Austrijom i Gruzijom do overe vize.

Ipak, prvo mesto ‘mondijalskih čuda’ zauzima Sirija. Kako i ne bi kada je reč o zemlji u kojoj godinama tinja rat, gradovi i sela su razrušeni, vlada smrt, a i veliki broj stanovnika je pobegao u Evropu. Ipak, fudbalska reprezentacija ove zemlje uspela je igrajući na neutralnom terenu da se izbori za azijski baraž protiv Australije. Rusija je daleko, ali san se u Siriji živi.

Drugo mesto pripada Zelenortskim ostrvima koje dele prvo mesto u grupi ‘D’ sa selekcijom Burkine Faso koja je na trećem mestu ‘mindijalskih čuda’. Ipak, FIFA bi mogla malo da im poremeti planove, jer je meč trećeplaisranog Senegala i Južne Afrike poništen i igraće se ponovo. Senegal i Južna Afrika imaju pet, odnosno četiri boda, te nas ovde čeka prava ludnica u oktobru.

Četvrto mesto pripada Panami koja je pobedom nad Trinidadom i Tobagom uspela da preskoči SAD i sada se ona nalazi u baražu za SP. Ipak, do kraja kvalfikacija je ostalo dve utakmice, a jednu Panama igra baš protiv Amerike i to u gostima. Peto mesto pripada Ugandi koja se u svojoj grup nalazi ispred Egipta, ali i Gane.

Šesta mesto proipada Peruu koji se iznenada našao u mondijalskoj trci. Klaudio Pizaro, Džeferson Farfan i Pablo Gerero su trenutno četvrti i imaju direktan plasman na Mondijal, ali im za vratom diše Argentina. Peru upravo u sledećem kolu gostuje u Buenos Ajresu.

Sedmo mesto pripada Srbiji. Naš tim je na korak do Mondijala, možda i najbliže od svih navedenih selekcija. ‘Orlovima’ je potrebno da osvoje tri boda u delima sa Austrijom u Beču i Gruzijom u Beogradu za overu ruske vize.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter