4
Evrobasket 2022

‘NEMAM POJMA KAKO DA IGRAM PROTIV NJIH’: Aco Petrović želi da izbegne samo jednog rivala

Objavljeno: 07.09.17 u 20:10

A nije u pitanju Srbija…

Selektor Hrvatske nije otkrio želju protiv koga bi voleo da igra, ali ima jednu selekciju protiv koje nikako ne želi.

– Imam želju, ali ne želim da vam kažem. Samo ću vam reći da od prvog dana priprema nikako nisam želeo da se susretnemo sa Letonijom. Za sve imam ideju kako treba igrati. Za Srbiju, Rusiju, Tursku, ali za Porzingisa i ova četiri nemam ideju šta treba raditi na toj utakmici – izjavio je Petrović.

Hrvatska je danas ubedljivo savladala Češku sa 107:69 i sa skorom 4-1 zauzela je drugo mesto u grupi C i čeka trećeplasiranog iz grupe D.

– Mislim da smo uradili sve što je trebalo, dobili smo sve utakmice koje je trebalo da dobijemo. Pokazali smo protiv Španije da možemo da igramo u zoni medalja – istakao je Petrović.

Rival ‘vatrenih’ biće poznat posle duela Letonija-Turska, čiji ishod sa nestrpljenjem čeka i Srbija.

– Sada imamo još jednu utakmicu, eliminacionu. Treba videti ko će nam biti protivnik, Turci ili Rusi jer su dva dijametralno suprotna sistema igre. Jedan sistem koji je prilično organizovan – ruski s druge strane je ‘ad tempo’ – turski, kad igraju sa četiri mala, to je kao da igrate protiv ekipe uličnog basketa… Sve smo na turniru probali, zadovoljan sam, najvažnije je da bez povreda idemo u Istanbul – zaključio je selektor Hrvatske.

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter