3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

IZ SAVEZA OBJASNILI: Prvi put otvoreno, evo razloga zbog kojeg Sergej ne igra

Objavljeno: 07.09.17 u 19:49

U poslednje vreme i pored sjajnih rezultata reprezentacije dosta se priča o pojedinim potezima selektora.

Slavoljub Muslin još uvek nije pozvao jednog od srpskih fudbalera koji je među najboljima što se trenutne forme tiče.

Sergej Milinković-Savić je imao sjajnu prošlu sezonu u Laciju, a istim intenzitetom je nastavio i u ovoj. Odlične igre nekadašnjeg veziste Vojvodine ipak nisu dovoljne da bi se on našao u najboljem timu naše zemlje. Šta je razlog za to danas je govorio sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije, Goran Bunjevčević:

– Više puta smo pričali o Sergeju, sigurno da je on velika perspektiva našeg fudbala. Igra jako dobro u Laciju, ali situacija u kojoj se Srbija nalazi, podsećam bez izgubljene utakmice u kvalifikacijama i na mestu koje vodi u Rusiju, daje nam sigurno za pravo… Imamo jedan uhodan tim koji jednostavno ima dobar rezultat. Za Sergeja tek dolazi pravo vreme, Srbija na njega računa i vrata su mu uvek otvorena. Uostalom tako je bilo i za Adema Ljajića i neke druge igrače, svima su vrata Srbije otvorena, rekao je nekadašnji fudbaler a sadašnji čelnik fudbalske asocijacije naše zemlje.

Bunjevčević se dotakao i slučaja iz mlade reprezentacije Srbije, odnosno nesuglasica između Vanje Milinkovića-Savića i selektora Gorana Đorovića, i potvrdio da je Marko Grujić odsutan bio isključivo zbog povrede.

– Jako je bitno da se stvari stave na pravo mesto. Selektor Goran Đorović je odmah na sastancima koje su imali, upoznao igrače sa pravilima koja treba da se poštuju, odnosno šta je dozvoljeno, a šta nije. Problema nema kada se sa igračima uspostave odnosi koji jednostavno treba da se poštuju. Desio se jedan propust za koji smo smatrali da nije dozvoljen u ovom momentu, razgovarali smo sa Vanjom, stavili mu do znanja šta se očekuje od igrača u reprezentaciji, dodao je Goran Bunjevčević.

FOTO: STARSPORT
0
0

3 Komentara

  1. Bunjevčević je mnogo pričao a malo rekao. Prava istina je u sledećem: Na početku mandata Muslin je rekao Sergeju da ga vidi na mestu zadnjeg veznog, a Sergej jmu je odgovorio da ne želi da igra zadnjeg veznog.Posle toga, Muslin ga više nije zvao, tim se formirao sa dva zadnja i dva spoljna i ima rezultate i sad ispada da za Sergeja nema mesta. Klasičnog pleja nema, spoljnjeg ne može da igra a zadnjeg neće. Ipak savez bi trebalo da popriča sa Muslinom i Sergejem i da ga polako uključe u tim .Šteta je velika da nam ne igra igrač za koga je Juventus nudio 70 miliona evra a još bi bila veća da zbog sujete selektora Sergej , zaigra za Španiju čije državljanstvo ima.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter