2
Domaći fudbal

GDE SU, ŠTA RADE: Bolja fudbalska nego trenerska karijera u Partizanu

Objavljeno: 07.09.17 u 00:05

Kao igrač brojao je titule, a kao trener posle osvojenog Kupa Srbije usledila je eliminacija u Evropi i brzi rastanak sa klubom iz Humske.

Mnogi bivši igraci su vodili i kao treneri Partizan, ali je igračka karijera Ivana Tomića (41) u crno-belom bila mnogo bolja nego trenerska epizoda, koja je trajala samo malo više od šest meseci u Humskoj.
 
Kao ekstra talenat došao je iz novobeogradskog Radničkog i posle mlađih kategorija brzo mu je Ljubiša Tumbaković pružio priliku u najboljem timu „parnog valjka“. Nizao je trofeje, podizao pehare, postizao golove i 1998. godine je prešao u Romu. Odigrao je za „vučicu“ samo 15 utakmica, a dva puta je pozajmljivan Alavesu sa kojim je učestvovao i u finalu Kupa UEFA. Usledila je jedna sezona u Rajo Valjekanu i drugi mandat u Partizanu od tri godine i karijeru je zavrsio 2007. godine. 
 
Zatim je seo u direktorsku fotelju, koja ga je „žuljala“ i rešio je da se bavi trenerskim poslom, a na scenu je lansirao Nikolu Milenkovića, koji je od juna član Fiorentine.
 
Samostalno je predvidio omladinsku selekciju Srbije, a zatim je radio u filijali Teleoptiku. Početkom 2016. godine preuzeo je najbolji tim Partizana i u maju osvojio Kup Srbije, pobedom nad Javorom u Gornjem Milanovcu. Započeo je i novu sezonu, ali posle eliminacije od Zagleblja u Evropi, uzdrmana mu je klupa sa koje je otišao posle remija sa Bačkom i poraza od Spartaka. 
 
Danas prati mečeve voljenog kluba i čeka novi trenerski angažman.
0
0

2 Komentara

  1. Čovjeka koji je udario temeljne ovom Partizanu,svi su se smijali prelaznom roku,sa vremenske distance se vidi da nije napravio ni jednu grešku,Radin,Ostojić…sjetite se komentara na ove dolaske,on je gurnuo u vatru Milenkovića i donio klubu ogromne pare,nažalost nije imao ni ono zrno sreće pa da prođe Poljake,druga priča bi bula,sličan filozofija Đukićevoj,napadački fudbal..ali mi nismo sredin a koja ga je smogla istrpjeti…Želim mu sve najbolje u karijeri…Hvala Majstore

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter