0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

EUROBASKET: Odradili smo naš deo posla – Belgija je lako pala, računica je sada jasna (FOTOGALERIJA)

Objavljeno: 07.09.17 u 17:49

Košarkaši Srbije ubedljivo su savladali Belgiju u petom kolu grupe D Eurobasketa rezultatom 74:54.

Sve ide po planu. Nakon Letonije, Turske i Velike Britanije, savladana je i Belgija, te ‘orlovi’ sa skorom 4-1 dočekuju večerašnji odlučujući meč Turska-Letonija.

Računica je sada jasna – Ako Letonija pobedi, Srbija je prva u grupi i osmini finala igrati protiv Mađarske, a ukoliko Turska slavi, naša reprezentacija će biti druga i ići na Crnu Goru.

Letonci će imati veliki motiv, jer po svaku cenu žele da izbegnu četvrto mesto i osminu finala sa Španijom, a u slučaju pobede oni bi bili drugi u grupi D.

Što se tiče današnje utakmice, izabranici Aleksandra Đorđevića od početka su krenuli u stvaranje opipljive razlike, a protiv ne preterano zainteresovane Belgije to nije bio problem.

Belgijanci su se držali do početka druge deonice, a onda je krenula serija Srbije, da bi do poluvremena razlika iznosila 17, a na kraju treće četvrtine i 20, što se održalo do kraja susreta.

Selektor je svim igračima dao šansu, pa su i poeni bili ravnomerno raspoređeni, izuzev Bobana Marjanovića koga su u poejdinim momentima belgijski centri doslovce rvačkim zahvatima obarali na zemlju kada ih okrene i sjuri se ka obruču.

Na kraju je srpski gorostas postigao 22 poena i imao je sedam skokova, čime je bio najkorisniji igrač utakmice. Jedini dvocifreni još je bio Bogdan Bogdanović sa 15 poena, dok je na drugoj strani najbolji bio Lekomt sa 12, Ervel je ubacio 10.

GRUPA D

Belgija – Srbija 54:74 (13:18, 12:24, 11:14, 18:18)

BELGIJA: Lekomt 12, Van Rosom 9, Ervel 10, Mvema, Tabu, Seron 8, Salumu 7, Žile, De Zeuv, Tumba 6, Bako 2, Kestelut.

SRBIJA: Mačvan 15, Bogdanović 8, Lučić, Milosavljević, Birčević, Štimac 5, Lazić, Micić 1, Gudurić 6, Jović, Kuzmić 7, Marjanović 22.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter