6
Košarka

FOTO: STARSPORT

DUŠKO VUJOŠEVIĆ: Srbija je najodgovornija za ‘građanski rat’, evo koliko mi se novca duguje!

Objavljeno: 07.09.17 u 12:40

Najtrofejniji trener u istoriji Partizana oporavlja se od posledica šećerne bolesti, a u opširnom intervjuu za Nedeljnik govorio je o ratu u SFR Jugoslaviji, ali i dugovima koje crno-beli imaju ka njemu.

Kada je reč o ratu koji je 1991. do 1995. godine tinjao u SFRJ, Duško Vujošević najvećeg krivca vidi u Srbiji, zemlji koja je tada kontrolisala vojsku i bila najmnogoljudnija.

– Ja sam bio za Jugoslaviju i bio sam za svakog za koga sam mislio da se bori za Jugoslaviju. Međutim, brzo se pokazalo da to nije bilo tako, da se vojska povlačila na granice Velike Srbije. Naravno, krivice ima na svim stranama, ali s obzirom na to da je Srbija bila najmnogoljudnija i da je kontrolisala vojsku, ipak najveću odgovornost za te ratove ima Srbija. Nešto veću od ostalih. Pogotovo kada je u pitanju Sarajevo koje je toliko bombardovano kako bi se tu koncentrisala bosanska vojska, da bi mogle da se oslobađaju druge teritorije. Kao da smo osvajali Albaniju. Pa to je bila naša zemlja, Jugoslavija. Šta smo onda osvojili? – rekao je Vujošević za Nedeljnik, a preneo je Blic.

Trofejni stručnjak je govorio i o novcu koji mu duguje Partizan, ali nikako da ga dobije. Čak je svoju stiuaciju uporadio sa onom u favrici ‘Goša’ gde radnici mesecima štrajkuju.

– Te pare je trebalo da dobijem pre sedam-osam godina, i to u komadu. Mogao sam možda da ih uložim u nešto što bi mi stvaralo stalni izvor prihoda, da ne zavisim samo od košarke. Ja sam zbog teškog materijalnog stanja, očigledno pogrešno, gledao da prvo igrači dobiju svoje. Od 800.000 evra, po onome što su oni izračunali, meni je plaćeno oko 160.000. Napravili su pet godišnjih rata, umanjili za kazne 82.000 i račun za telefon od 12.000 — dakle, skoro za 100.000. I to je bez ikakvih kamata. Isplatili su tu prvu ratu od 150.000. Druga rata je trebalo da iznosi 50.000, treća 50.000, pa onda 150.000 i 125.000. Pa kako da gledam to? Ja sam to zaradio i na to imam i moralno i materijalno pravo. Pritom, Partizan nije više ono što je bio u moje vreme. Promenili su se ljudi, promenila se politička struktura, promenili su se ciljevi… Mene je stvarno sramota od njihove sramote – rekao je Vujošević za Nedeljnik, a preneo je MocartSport.

0
0

6 Komentara

  1. Dulo zasto tako?pa ta Srbija te ljeci taj Partizan te je ucinio trenerom tu si uzeo ogromne pare!a sad pljujes na sve sto si uradio,sramota

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter