0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

KLS PROMENE: Superliga se proširuje, Zvezda i Partizan sada čeka i četvrtfinale!

Objavljeno: 06.09.17 u 17:40

Održana je Skupština KLS lige i doneta je odluka kako će izgledati dva takmičenja, KLS prva liga i Superliga Srbije u koju će se uključiti svi učesnici ABA lige.

KLS ligu će činiti 12 timova Tamiš, Beograd, Vojvodina, Dunav, Zlatibor, Sloga, Radnički, Metalac, Beovuk, Mladost i Spartak. Još uvek nije poznato hoće li i Vršac, jer je on u kvalfikacijma za Drugu ABA ligu. Takođe, još uvek nije poznata zamena za Vršac, ako se tim iz Banata plasira u regionalno takmičenje. Od toga zavisi da li će se iz KLS lige plasirati šest ili samo pet timova u Superligu Srbije.

‘Elitno’ takmičenje igraće 12 klubova, a već su se plasirali učesnici ABA 1 i ABA 2 lige Crvena zvezda, Partizan, FMP Železnik, Mega Bemaks, Dinamik i Borac iz Čačka. Timovi će biti podeljeni u dve grupe po šest timova i igra se deset kola. Po četiri najbolja tima plasiraće se dalje, to jest igraće se i mečevi četvrtfinala.

Sada ostaje pitanje da li je to potrebno srpskoj košarci?

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter