0
Evropske lige

KAKAV SUNOVRAT: U Real stigao kao zvezda, danas igra u Čempionšipu… (VIDEO)

Objavljeno: 06.09.17 u 10:27

Poziv Reala iz Madrida ne stiže svakome. Da bi neko obukao beli dres „kraljevskog kluba“ potrebno je da se po nečemu ističe u odnosu na ostatak ponude fudbalskog tržišta.

Madriđani su tako stvorili čuvene „galaktikose“, a tim putem nastavljeno je i po odlascima sa stadiona „Santjago Bernabeu“ ovog drim tima.

U prelaznom roku pred početak sezone 2005/06, u pokušaju da nastavi projekat „galaktikosa“ , gde su najbolji igrači sveta stizali u Real (u klubu su još uvek bili Zidan, Ronaldo i Bekam, dok je Luis Figo otišao tog leta u Inter), stigli su mladi talenat Robinjo, kao i paket iz Sevilje – Serhio Ramos i Žulio Baptista.

Baptista je u Sevilji bio fantastičan, i toliko je odskakao od ostatka lige da je dobio nadimak „Zver“ zbog neverovatne fizičke snage. I u Real je stigao kao fudbaler od kog se očekivalo da postane glavna figura napada Madriđana.

Ipak, umesto da eksplodira, Baptista je gurnut na levo krilo, gde se nije baš najbolje snašao. Samo osam golova donelo je i rastanak sa Realom, te prelazak u Arsenal, potom i Romu, Malagu, Kruzeiro, da bi prošle sezone nastupao u Orlandu.

Igrač ogromnih mogućnosti nije ostvario ni deo onoga što mu je predviđano, a koliko fudbalski svet zaboravio na njega pokazuje i činjenica da je tiho, bez pompe, stigao u Čempionšip, u ekipu Boltona.

Iako u poznim godinama (puni 36 ovog oktobra), čini se da je prelazak u drugu ligu, makar to bila i Engleska, za nekoga ko je pretendovao da bude najbolji napadač na svetu, veliki korak u nazad…

(Youtube/Gabriel Fernández)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter