0
Fudbal

2018 FIFA World Cup Qualifier, Aviva Stadium, Dublin 5/9/2017 Republic of Ireland vs Serbia SerbiaÕs Aleksandar Kolarov celebrates scoring his sides first goal with manager Slavoljub Muslin Mandatory Credit ©INPHO/Starsportphoto/Tommy Dickson

SLAVOLJUB MUSLIN: Nadam se daćemo biti ozbiljni do kraja i napraviti taj veliki korak!

Objavljeno: 05.09.17 u 23:35

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je da bi plasman na Svetsko prvenstvo bila velika stvar, ali je pozvao na oprez pošto teoretski to još nije ostvareno, uprkos večerašnjoj pobedi nad Irskom.

– Nije sve gotovo, ostale su nam dve utakmice, ali sa jednom pobedom sigurno idemo dalje, tako da sam siguran da će moji momci biti ozbiljni i da će napraviti poslednji korak, koji je i najteži. Blizu smo cilju i ovo mnogo znači za našu zemlju jer nismo bili na tri poslednja velika takmičenja. Plasman bi bio veliki uspeh i nadam se da će doprineti napretku fudbala u našoj zemlji – rekao je Muslin na konferenciji za novinare posle utakmice u Dablinu.

Srbija je ostvarila veliku pobedu nad Irskom sa 1:0. Aleksandar Kolarov je dao gol u 55. minutu, a do kraja je bila velika borba s obzirom na to da je u 68. isključen Nemanja Maksimović.

Reprezentacija Srbije je na korak od plasmana na Svetsko prvenstvo, a prvu priliku da obezbedi direktan plasman imaće 6. oktobra protiv Austrije u Beču.

Srbija je poslednjih nekoliko minuta imala utakmice sa Irskom imala velikih problema jer je Muslin izvršio sve tri izmene, a Jagoš Vuković se povredio.

Odbrambeni fudbaler nije izašao sa terena, već je finiš susreta proveo u napadu.

– Promenili smo taktiku, dobijao sam kritike da treba da menjam taktiku, tako da sam to uradio u poslednjih pet minuta“, rekao je Muslin uz osmeh i u šali dodao:

– Možda ću Jagoša da stavim na centarfora, a Prijovića pozadi.

Muslin je naveo da je utakmica protiv Irske bila „očekivano teška – a kako je rekao, najteža u njegovoj karijeri.

– Jedna od najtežih utakmica na klupi u mojoj karijeri. Možda je bilo i težih, ali sam verovatno zaboravio. Bila je jedna od najznačajnijih jer smo znali da mnogo odlučuje o plasmanu Srbije na Svetsko prvenstvo – rekao je Muslin.

Selektor Srbije je čestitao protivniku na fer borbi, a zahvalio je i svojim igračima na igri i navijačima na podršci u Dablinu.

– Nisu nas ozbiljnije ugrozili, imali su jednu šansu i po šansama smo zaslužili da pobedimo. Srećan sam što smo igrali na ovakvom stadionu i predivnom ambijentu. Irska će se boriti sa Velsom, imaće svoje šanse i želim im sreću – rekao je Muslin.

Kako je rekao, nije mu se dopalo kako je njegova ekipa igrala u prvom poluvremenu, ali je ocenio da je zasluženo ostvarila pobedu.

– Pitao sam igrače na poluvremenu da počnemo da igramo fudbal jer nismo dobro igrali. Srećno smo dali gol i mislim da smo u drugom delu igrali bolje, ne računajući poslednjih 15 minuta kada smo imali izbačenog i povredjenog igrača – rekao je Muslin.

Srbija posle osam kola zauzima prvo mesto u Grupi D sa 18 bodova, ispred Velsa sa 14 i Irske sa 13, a potom slede Austrija sa devet, Gruzija sa pet i Moldavija sa dva.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter