2
Košarka

FOTO: STARSPORT

EUROBASKET: Rutinski protiv Britanije, odlični Bogdanović

Objavljeno: 05.09.17 u 17:41

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Veliku Britaniju u meču 4. kola D grupe Evropskog prvenstva u Istanbulu rezultatom 82:68.

Možda i rezultatski manje ubedljivo nego što se očekivalo, posebno ako se uzme u obzir poraz Rusije od Letonije, naši košarkaši su stigli do treće pobede u Istanbulu.

S obzirom na dobre vesti pre početka utakmice, utisak je da su košarkaši Srbije mlako ušli u meč, ali su u takvoj situaciji rutinski došli do dvocifrene prednosti na kraju prve deonice, 25:14.

Prednost je rasla do kraja poluvremena najviše zahvaljujući odličnom šutu za tri poena (ukupno deset trojki na kraju utakmice), a prema očekivanju u istom ritmu naši košarkaši su nastavili i u drugom delu, pa je u jednom momentu rezultat glasio i 61:44, a do kraja su košarkaši Srbije bez ikakvog problema sačuvali prednosti zabeležili treći trijumf.

Najbolji u timu Srbije bio je Bogdanović sa 18 poena, sedam skokova i asistencija, ali je utisak da je mogao malo više da se odmori. 

Piše se pobeda, a Srbiju očekuje već sutra ozbiljniji test u vidu Belgije, koji joj može doneti i prvo mesto.

Eurobasket 2017, 3. kolo D grupe

Srbija – Velika Britanija 82:68 (25:14, 22:24, 18:17, 17:13)

Hala: Ulker arena. Gledalaca: 1.080. Sudije: Pursanidis (Grčka), Vajland (Kanada), Horozov (Bugarska).

Srbija: Mačvan 10, Bogdanović 18, Lučić 2, Milosavljević, Birčević 5, Štimac 11, Lazić 2, Mićić 8, Gudurić 5, Jović 11, Kuzmić 6, Marjanović 4.

Velika Britanija: Dang-Akodo, Džonson 13, Mokford, Lorens, Okereafor 17, Klark 8, Marej 8, Boateng, Nelson 11, Ačara 5, Olaseni 6, Džozefs.

 

0
0

2 Komentara

  1. Dobro je sto su Bobija odmorili u ovoj utakmici, posle silnog udaranja protivnickih igraca ovo ce mu dobro doci. Guduric, Kuzmic i Lucic ocajni, Jovic i Bogdanovic odlicni.

    0
    0
    Odgovori
  2. Voleo bih da vidim procente suta…. Bogdan sebas ispromasivao! Morace da poprave svi taj sut sa distance, inace kad dodju jaci rivali, to nas moze skupo kostati. Inace, ne verujem da Latvja moze tuci Turke,ali daj boze da bude po nasim zeljama…. a bilo bi sjajno, time bi potpuno ponistili onaj nesrecni poraz od Rusa.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter