0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

ĐORĐEVIĆ: Britanci su igrali muški, nema kalkulacija

Objavljeno: 05.09.17 u 20:00

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević pohvalio je košarkaše reprezentacije Srbije nakon trijumfa nad Velikom Britanijom.

Đorđević je po završetku susreta u razgovoru sa novinarima rekao da su svi doprineli trijumfu:

– Mislim da su svi dali jedan veliki doprinos ovoj pobedi. Uradili su na dobar, pravi način, kroz energiju, kroz odboranu, baš ono što smo tražili.

Što se tiče protivnika, Đorđević je izuzetno pohvalno pričao o reprezentaciji Britanije.

– Mnogo poštujem Britance, jer su svaku utakmicu ovde odigrali muški, bez predaje. Postizali su 84 poena u proseku, a mi smo ih spustili na 68. Jasno je bilo da smo kvalitetniji tim, ali znao sam da nijednog trenutka nećemo smeti da se opustimo, a igrači su to ispoštovali

Naš nacionalni tim ima šansu da zauzme prvo mesto u grupi, pod uslovom da savlada Belgiju u poslednjem kolu, i da nakon pet mečeva bude poravnata sa Letonijom i Rusijom po skoru (Rusija je savladala Srbiju, Srbija Letoniju a Letonija danas Ruse, pa odlučuje međusobna koš-razlika, a u njoj je naša reprezentacija najbolja, pošto ima +7, Letonija +5 a Rusija +3).

Poslednja utakmica našeg tima u grupnoj fazi na programu je sutra od 16:15, a posebno interesantan, uz duel naše reprezentacije, biće i meč između Turske i Letonije, u kom je Srbiji potrebna pobeda Letonaca, kako bi i definitivno obezbedila prvo mesto, bez obzira na susret Rusije i Velike Britanije. Ipak, Đorđević je isključio kalkulacije:

Nema kalkulacija, kada smo mi kalkulisali?! Niti imamo pravo na to, niti interes. Naša obaveua je da uvek idemo na pobedu. To jedino imamo kao zadatak. Ko god da dodje, dobrodošao je. Svakog poštujemo, nikoga se ne bojimo, zaključio je selektor Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter