0
Evropske lige

FOTO screenshot

ŠPANCI U NAPADU NA MANČESTER: Uključena i UEFA

Objavljeno: 04.09.17 u 14:26

Španska fudbalska liga pozvala je Evropsku fudbalsku uniju (Uefa) da istraži trošenje novca Mančester sitija, ali i da proširi istragu protiv Pari Sen Žermena povodom navodnog kršenja pravila finansijskog fer pleja.

Predsednik španske lige Havijer Tebas rekao je da Mančester siti, u vlasništvu konzorcijuma iz Abu Dabija, i Pari Sen Žermen, čiji je vlasnik konzorcijum iz Katara, imaju koristi od državne pomoći, što „nanosi nepopraviljvu štetu fudbalskoj industriji“ i „kvari evropska takmičenja“.

Tebas je 22. avgusta uputio pismo Uefi i tražio istrage protiv Mančester sitija i Pari Sen Žermena.

Uefa je u petak saopštila da će istražiti da li je Pari Sen Žermen poštovao pravila koja su uvedena kako bi se kontrolisalo prekomerno trošenje novca najvećih evropskih klubova.

Prema pravilima finansijskog fer pleja, klub ne sme da potroši više novca nego što je zaradio.

Pariski klub je tokom leta doveo nekolicinu igrača, medju kojima Nejmara iz Barselone za rekordan transfer od 222 miliona evra, kao i Kilijana Mbapea za 180 miliona. Mbape je prvo došao na pozajmicu, kako bi klub ostao u okvirima finansijskog fer pleja, ali brojni mediji spekulišu da je i tako Pari Sen Žermen prekršio pravila.

Tebas je tražio da Uefa istraži i Pari Sen Žermenovu „istoriju kršenja pravila“.

Mančester siti i Pari Sen Žermen su tokom letnjeg prelaznog roka, koji je završen 1. septembra, potrošili stotine miliona dolara na dovodjenje igrača.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter