1
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

MIR U GLAVI, VATRA U SRCU: Turci vole Bogdana, ali ih je on sa zadovoljstvom utišao! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 04.09.17 u 21:53

Košarkaši Srbije upisali su drugi trijumf na Eurobasketu, pošto su večeras pobedili Tursku u Istanbulu rezultatom 80:74.

Buran dolazak u dvoranu ‘Ulker arena’, oduševljenje zbog Bogdana Bogdanovića i vatrenih 10.000 Turaka dočekalo je izabranike Aleksandra Đorđevića u Istanbulu, ali je najvažniji detalj bio to što su oba sastava bili na skoru 1-1 i gotovo izvesno se poraženi tim oprašta od prvog mesta u grupi.

Meč od kog se puno očekivalo, ali i kog smo se pribojavali, protekao je u većem delu u svetlu reprezentacije Srbije. Srbija je još u prvoj četvrtini stekla opipljivu prednost, posle 10 minuta imala osam poena viška, a početkom druge deonice čak 14.

Međutim, usledila je serija Turske koja nam nikako nije bila potrebna. Čak 11:0 su napravili nošeni podrškom sa tribina, dok Bogdanović trojkom to nije prekinuo, a zatim smo nekako odoleli do kraja poluvremena i odmarali sa ‘plus pet’.

Znalo se da će se borba tek rasplamsati u nastavku meča. Kao što je Bogdan Bogdanović ‘domaćin’ u ovoj dvorani, isto se odnosi i na Meliha Mahmutoglua, vrsnog šutera koji je večeras igrao kao u transu, pogađao trojke čak i od table, a na kraju ih je ispogađao čak pet.

Uz njega je i Čedi Osman proigrao, te je posle trojki Mahmutoglua i Osmana sredinom poslednje deonice Turska prvi put povela rezultatom 59:58.

Srećom po Srbiju, baš tada probudio se i Bogdanović, te je posle ‘samo’ tri poena u prvom delu meča, u drugom ubacio 14 i poveo Srbiju ka pobedi. U ključnim momentima vezao je dve trojke u jednom napadu koji smo dobili zbog faula nad Kuzmićem pri Bogdanovom šutu, a zatim je nešto kasnije poentirao pod košem za seriju od 8:0.

Ispostavilo se da smo tada stigli do ključne razlike i na kraju velike pobede rezultatom 80:74.

Uzalud je Melih Mahmutoglu ubacio 19 poena, Čedi Osman 15, a Semih Erden 13, jer smo mi imali Bogdanovića sa 17, Jovića sa 15 uz devet asistencija, Lučića sa sedam poena i devet skokova, Milosavljević i Mačvan su ubacili po osam, Birčević šest, Marjanović pet… Dakle, bili smo mnogo raznovrsniji i to nam se isplatilo.

Timski ka medalji!

Eurobasket, Grupa D

Srbija – Turska 80:74 (21:13, 15:18, 17:14, 27:29)

SRBIJA: Mačvan 8, Bogdanović 17, Lučić 7, Milosavljević 8, Birčević 7, Štimac 5, Lazić, Micić 2, Gudurić, Jović 15, Kuzmić 5, Marjanović 6.

TURSKA: Vejseloglu 2, Balbaj, Guler 8, Osman 15, Heršek, Erden 13, Mahmutoglu 19, Aldemir, Sanli, Korkmaz 11, Sipahi 6, Koksal.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter