0
Domaći fudbal

ELIT NEON KUP: Duplo slavlje Čukaričkog, a jedan pehar ponovo ide u Tursku (FOTO)

Objavljeno: 04.09.17 u 00:30

Završen je još jedan veoma uspešan ‘Elit Neon kup’ na Adi Ciganliji, a beogradski Čukarički apsolutni je pobednik ovogodišnjeg takmičenja.

Kao što već znate, turnir je osmišljen tako da se nadmeću dečaci do 12, 14 i 16 godina. Učestvovali su brojni klubovi iz Srbije, ali i iz Slovenije, Rumunije, Turske, te je događaj poneo epitet međunarodnog.

HotSport je i ove godine bio medijski sponzor turnira. Kao po običaju, najzanimljivije je bilo poslednjeg dana kada su se igrale finalne borbe.

U kategoriji dečaka do 12 godina trijumf je u neizvesnom finalu odneo Čukarički, i to posle boljeg izvođenja penala protiv ekipe Partizana. Posle regularnog vremena rezultat je bio 2:2, a nakon jedanaesteraca tim sa Banovog brda je odneo trijumf od 4:3.

U borbi za treće mesto Zemun je bio bolji od Teleoptika rezultatom 4:3.

Konkurencija do 14 godina donela je nova uzbuđenja i finalnu borbu između beogradskih rivala. U njemu su se sastali Rad i Čukarički, a pobednik je bio isti kao i u dve godine mlađoj kategoriji.

‘Građevinari’ i ‘brđani’ su u regularnom toku remizirali 1:1, da bi posle boljeg izvođenja udaraca sa ‘bele tačke’ Čukarički slavio pobedu od 5:4.

Partizan je zasluženo osvojio treće mesto tako što je bio bolji od turskog Altinordua sa 2:0.

Ako nisu uspeli u prethodne dve kategorije, jesu u trećoj, najstarijoj. Turski klub u koji se puno ulaže, pre svega u infrastrukturu i mlađe kategorije odneo je pehar u konkurenciji momaka do 16 godina, pošto su u finalu slavili protiv rumunskog Juniorula minimalnim rezultatom 1:0.

U toj konkurenciji treće mesto zauzela je Olimpija iz Ljubljane, pošto je bila bolja od Rada sa Banjice takođe rezultatom od 1:0.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter