0
Evrobasket 2022

TURČIN PORUČIO NA ČISTOM SRPSKOM: Ne samo Srbiju, možemo da dobijemo i Španiju!

Objavljeno: 03.09.17 u 20:34

Kenan Sipahi, košarkaš turske reprezentacije, ističe da ne oseća nikakav pritisak uoči važnog sutrašnjeg duela protiv Srbije u grupi D Eurobasketa u Istanbulu.

Nekadašnji košarkaš Fenerbahčea i igrač koji je sazreo uz rad Željka Obradovića vrlo dobro priča i srpski jezik, te je tako komunicirao sa srpskim novinarima u Istanbulu. Prema njegovim rečima, on i saigrači pucaju od samopouzdanja uoči sutrašnjeg duela sa ‘orlovima’.

– Možemo da dobijemo svakog. Pa i Španiju, ako igramo 40 minuta kako treba. Izađeš, igraš i ako igraš bolje – to je to. Znamo da će biti mnogo teško, Srbija ima mnogo dobar tim. Nemaju Miloš Teodosića i Nemanju Bjelicu, ali opet igraju jako dobro. Igramo kod kuće, pobedili smo u poslednjoj utakmici, što nam mnogo znači.

Istakao je i od koga preti najveća opasnost, a ime koje je izdvojio nije ‘domaćin’ u Ulker areni Bogdan Bogdanović.

– Znamo Marjanovića, moramo da ga čuvamo dobro. Svi dobro znaju ko je on, to je igrač na koga svaki tim obraća posebnu pažnju. Da pitate Ruse i ostale, isto bi vam rekli. Nije to ništa novo. Mi imamo dobre šutere – Osmana, Mahmutoglua i Korkmaza. Moramo da ih nađemo kada su sami i da iskoristimo njihov šut u našu korist.

– Bolje igramo pred svojom publikom, imamo veći apetit. Igramo bolju odbranu, to je sigurno. Ove sezone samo trojica ili četvorica su igrala konstantno tokom klupske sezone, a mi ostali imamo priliku sad da igramo i želimo to da iskoristimo. Ako bismo to uspeli da uradimo bilo bi mnogo dobro. Izađemo da igramo i ako budemo mogli da pobedimo biće super – izjavio je Sipahi.

Meč između Turske i Srbije igra se sutra od 20 časova u Ulker areni u Istanbulu. Obe selekcije imaju po jednu pobedu i jedan poraz.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter