0
Odbojka

EP U ODBOJCI: Rusija je novi šampion Evrope!

Objavljeno: 03.09.17 u 23:50

U fenomenalnom finalu u Krakovu odbojkaška reprezentacija Rusije se preko Nemačke popela na krov Evrope.

Odbojkaši Rusije su prema očekivanjima ostvarili pobedu u finalu, ali ne tako ubedljivu kako su mnogi priželjkivali, jer su Nemci pružili neverovatan otpor i pored umora nakon jučerašnjeg iscrpljujućeg polufinala protiv Srbije i preokreta od 0:2 do 3:2.

To danas nisu uspeli, iako su bili blizu. Rusi su dobili prvi set sa 25:19, ali su Nemci odgovorili gotovo na identičan način sa 25:20.

Treći set ponovo je pripao ‘zbornaji’ nakon velike borbe i 25:22, da bi Nemci surovo odgovorili i sa 25:17 odbili da se predaju bez petog seta.

A tamo se igralo u serijama. ‘Panceri’ su sa pet uzastopnih poena stekli veliku prednost na startu, ali više od toga nisu mogli, pošto su ponovo fizički pali i Rusija je preokrenula. Na kraju su uspešno meč priveli kraju i sa 15:13 došli do zlata.

Najefikasniji igrač susreta bio je Đerđ Grozer sa 23 poena, a za Ruse je najviše poena osvojio Maksim Mihajlov – 15, a on je ujedno proglašen za najkorisnijeg igrača turnira (MVP).

Priznanje je osvojio i naš Srećko Lisinac, koji je uvršten u tim prvenstva i dobio je nagradu za najboljeg srednjeg blokera na šampionatu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter