0
Evrobasket 2022

EVROBASKET: Poraz Srbije od Rusije nakon teške borbe

Objavljeno: 02.09.17 u 18:11

Košarkaška reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz na Evropskom prvenstvu u košarci. Bolja je bila reprezentacija Rusije rezultatom 75:72.

Prve poene postigla je Srbija, i to tri preko Lučića, ali je usledio munjevit odgovor, serija 10-0, pa je na šest minuta pre isteka prvog perioda ponajviše zahvaljujući sjajnom Švedu Rusija stigla do 10:3. Usledio je tajm-aut Aleksandra Đorđevića, a potom i pogoci Bobana Marjanovića, prvo sa linije za slobodna bacanja, a potom i zakucavanje uz faul, pa je Srbija stigla do 10:8.

Nastavio je Marjanović sa odličnom partijom, postigao je još dva poena za svojih ukupnih sedam i izjednačenje, a Lučić je sa linije za slobodna bacanja doneo i preokret, da bi se na to nadovezao sa još dva poena za prednost Srbije 14:10.

Seriju našeg tima od 12-0 prekinuo je Kulagin trojkom, ali je uzvratio Marjanović lepim pogotkom jednom rukom, da bi Mačvan povećao na 19:15, a potom sa još dva poena sa linije za slobodna bacanja i na maksimalnih plus šest na ulasku u poslednji minut prvog perioda.

Kvostov je lepom trojkom smanjio na 21:18, što je bio konačan rezultat prvog dela.

Početkom druge četvrtine Šved je smanjio na poen minusa, a potom doneo i preokret pogotkom uz faul Branka Lazića – 23:21.

Šved je odlično otvorio drugu deonicu i uz faul Lazića preokrenuo na 23:21, a Kurbanov je povećao na 25:21 nakon lepog alej-upa.

Dragan Milosavljević je uzvratio trojkom, a nedugo potom usledilo je poravnanje, pošto je Kuzmić pogodio za 26:26. U narednom napadu Srbija je propustila šansu da povede, pošto je Mačvan nagazio loptu aut-liniju, a Milosavljević je nastavio dobru seriju, pa je rezultat glasio 28:28.

Bogdanović je sjajno pronašao Milosavljevića za 30:28, nadovezao se Kuzmić, ali je ruski odgovor bio brz – pet vezanih poena i tajm-aut Đorđevića.

European basketball championship, Evropsko prvenstvo u kosraci Eurobasket Rusija – Srbija, Russia – Serbia 02.9.2017. Istanbul, Turska, 2. Septembar 2017. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Nastavio je Voroncević da „rešeta“, pogodio je novu trojku, a Marjanović je u završnici postigao četiri vezana poena, stigao do svog 13, ali je naš tim na pauzu otišao sa dva poena minusa – 40:38.

U trećoj deonici desilo se nešto, reklo bi se, neverovatno – Bogdanović je od 13 poena našeg tima ubacio isto toliko, ali su Rusi bili bolji, postigli pet više i u završnih deset minuta ušli sa 58:51, ponajviše zahvaljujući vezanim pogocima za tri poena – vezali tri trojke u tri napada, ukupno 11 od 27 pokušaja. Takođe, u ovom delu igre Đorđević je zbog protesta dobio tehničku grešku.

Nakon što je početak poslednje deonice kasnio zbog pokvarenog semafora, Marjasnović je vezao četiri poena, a potom je Lučić pogodio trojku i doveo naš tim na minus od jednog poena, da bi Marjanović sa linije za slobodna bacanja doneo prednost Srbiji.

European basketball championship, Evropsko prvenstvo u kosraci Eurobasket Rusija – Srbija, Russia – Serbia 02.9.2017. Istanbul, Turska, 2. Septembar 2017. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

 

 

Razigrali su se Rusi, vezali su sedam poena, stigli do 66:60, nakon toga je Kurbanov pogodio uz faul za 70:61, ali nije iskoristio slobodno bacanje, pa su Bogdanović i Lučić pogocima smanjili na 70:65. Šved je nastavio sa fantastičnom partijom, pogodio maltene nemoguće za 72:65, dva minuta pre kraja.

Nadu našem timu vratio je Kuzmić košem uz faul i pogođenim slobodnom bacanjem, ali je Mozgov na 1:44 vratio Rusiji šest poena viška – 74:68.

 

 

 

Rusi su pogodili slobodno bacanje posle tehničke greške dosuđene Milanu Mačvanu, ali nisu iskoristili napad zahvaljujući odličnoj odbrani Milosavljevića i trojci iz trka Bogdanovića – 75:71.

European basketball championship, Evropsko prvenstvo u kosraci Eurobasket Rusija – Srbija, Russia – Serbia 02.9.2017. Istanbul, Turska, 2. Septembar 2017. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Ponovo su odlično odbranili košarkaši Srbije, usledila je kontra, ali i veoma loša realizacija, pa je Milosavljević nekako iznudio faul, pogodio jedno slobodno bacanje.

Odbranili su naši košarkaši i naredni napad, tačnije Šved je promašio šut za tri poena, a Bogdanovića su zaustavili pre nego što je pokušao da šutne za tri poena.

Umesto toga, stao je bek Srbije na liniju za slobodna bacanja, ali je njegov šut završio na prvom obruču, nakon čega je promašio i drugo, ovaj put namerno, ali je 2,5 sekunde bilo premalo – Rusija je stigla do drugog trijumfa, a naš tim zabeležio prvi poraz.

RUSIJA – SRBIJA 75:72 (18:21, 22:17, 18:13, 17:21)

Istanbul

SRBIJA: Mačvan 6, Bogdanović 19, Lučić 12, Milosavljević 9, Birčević, Štimac, Lazić, Micić, Gudurić, Jović 2, Kuzmić 5, Marjanović 19.

RUSIJA: Šved 22, Baburin, Fridzon 3, Ivlev 2, Antonov 2, Zubkov 0, Kvostov 4, Mozgov 11, Voroncevič 8, D. Kulagin 9, M. Kulagin 3, Kurbanov 11.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter