0
The Best Of

VREMEPLOV: Ako pitate Del Pjera – ovo je njegov gol karijere! (VIDEO)

Objavljeno: 01.09.17 u 00:08

Iz dana u dan pojavljuju se novi fudbalski vinderkindovi, ali makar približan igrač sa enormnim osećajem za igru poput Alesandra Del Pjera teško će se ponoviti.

Alesandro Del Pjero. Sinonim za Juventus krajem prošlog i početkom ovog milenijuma. Tako će se večno pamtiti čuveni ‘Pinturikio’.

Nadaleko je ostao poznat po svojim slobodnjacima, koji su u njegovom slučaju sigurniji za gol nego penal, kao i po svojim ‘kiflama’ iz levog roglja kaznenog prostora. Koliko je samo puta savladao protivničke golmane na taj način… Nepogrešivo i neodbranjivo. Svaki put.

Ako na popularnom ‘jutjubu’ kucate ‘Alessandro Del Piero top 10 goals’ pojaviće vam se masa klipova na kojima su od pozicije 10 do drugog mesta preslikani golovi, gore opisani, sa gotovo identičnih pozicija, preko svih, pravo u levo golmanovo rašlje.

Ipak, mesto broj jedan se potpuno razlikuje. To je pre par godina on sam priznao: ‘unikatan je, i zato je najbolji’. U pitanju je 1994. godina, Del Pjerova druga sezona u prvom timu ‘Stare dame’.

Derbi protiv Fiorentine. Koliko to čudno zvučalo, od transfera Roberta Bađa iz Firence u Torino, do dana današnjeg, ova dva kluba proizvode najveću mržnju na ‘čizmi’.

Rezultat 2:2. Klasična ‘italijanska čekalica’ pred kraj meča. A onda ide skoro 50 metara dugačak pas na omalenog i dugokosog Del Pjera. BUM. Pravo niotkuda pružio je nogu i izazvao erupciju.

Ostalo je istorija, koju je već tada na početku karijere ispisao…

(Izvor: youtube / ITALIAN STAR)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter