7
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

UPRAVA PARTIZANA: UEFA ‘miluje’ Hrvate, a nama su potvrdila da nam je ‘mač nad glavom’!

Objavljeno: 01.09.17 u 21:07

UEFA je odbila žalbu crno-belih, te će prvi meč Lige Evrope na svom stadionu protiv Dinama iz Kijeva igrati bez prisustva publike, ali to nije najlošija vest.

Naime, Grobari su u UEFA obeleženi kao višestruki povratnici u pravljenju incidenata i Partizanu za svaki sledeći ispad preti izbacivanje iz evropskih takmičenja.

– Očekivali smo od UEFA da smanji kaznu. Znajući kako je nekim drugim klubovima iz našeg okruženja, a tu mislim na jedan hrvatski klub, smanjila kaznu. Za sve uvrede koje UEFA trpi od navijača Legije, kazne su mnogo manje. Mi smo uložili mnogo napora da smanjimo kaznu, ali nažalost tako je kako je. Hoćemo da upozorimo navijače, svaki sledeći incident na našem stadionu može da nas izbaci iz Evrope. Ovih dana ćemo napraviti nekoliko akcija da navijači navijaju kako treba. Upozoravam još jednom, mogu da nas izbace iz Evrope – rekao je Miloš Vazura za Informer.

Potpredsednik kluba Vladimir Vuletić je potvrdio da UEFA drži Partizan na oku i da situacija nije nimalo dobra, te da Grobari moraju pamet u glavu.

– Odluka Žalbenog veća plod je okolnosti da je FK Partizan višestruki povratnik u pogledu prekršaja Disciplinskog pravilnika UEFA. Predsedavajući veća je istakao da smo već bili suspendovani iz evropskih takmičenja nakon utakmice sa Zrinjskim, da nam je delimično zatvaran stadion nakon utakmice sa Totenhemom, da je ovo i dalje najniža kazna koja se može izreći jednom višestrukom povratniku – rekao je Vuletić za Informer i dodao:

– Problem dodatno predstavlja i činjenica da se na snimcima, koji su juče prezentovani na saslušanju, čuju i majmunski krici na utakmici sa Olimpijakosom, da na ulazima na juznoj tribini postoje grafiti sa nacističkim sadržajem po misljenju insprektora UEFA. On je tražio i isključenje FK Partizan na tri godine iz evropskih takmičenja, međutim, uprkos tome što smo uspeli da se izborimo protiv ovakve odluke, moramo da budemo maksimalno obazrivi u narednom periodu.

Skandalozno je to što snimke pojedinih incidenata UEFA dobija od domaćih portala i poluprivatnih snimaka.

– Kuriozitet predstavlja i činjenica da UEFA raspolaže i poluprivatnim snimcima nekih naših domaćih portala i fizičkih lica koja su slala sadržaje direktno u evropsku kuću fudbala. Predsedavajući je, nakon saslušanja, u privatnom razgovoru naveo da je, uprkos izuzetnoj argumentaciji našeg tima u pogledu „rasističkih poruka“ koje smo uspeli da odbranimo, izbrojano preko 10 drugih prekršaja koje je publika na stadionu počinila (među kojima i ubacivanje predmeta, topovski udari, gađanje igrača suprotnog tima, blokirani prolazi na stadionu, upadi neovlašćenih lica u delove stadiona koji su namenjeni službenim licima UEFA, itd…). Naš tim je uspeo da dva puta ove godine spreči isključivanje FK Partizan iz Evrope, međutim, ne može dalje sam, publika mora razumeti da Partizan zahteva i njihovu pomoć – zaključio je Vuletić.

0
0

7 Komentara

  1. uefa definitivno ima dvostruke arsine. Rasistickih ispada koliko hoces po Evropi ali niko nikad nije kaznjen ili rijetko. Hrvati svaku utakmicu u kojoj ima bar jedan Srbin zacine sa“ ubij srbina“ ili „srbe na vrbe“. Prekinuli utakmicu sa evertonom gadjajuci svim i svacim i kaznjeni 30000. Zato zbog Janka Vukotica i skandiranja“ varvari siptari“ kazna 2 utakmice, skandalozno. Treba izaci iz svih takmicenja pod okriljem uefe, svesti fudbal na poluamaterski nivo i krenuti od nule, mozda ce i mafija i politicari da ostave klubove na miru. Uefu treba tuziti u svakoj zemlji gdje imaju ingerencije. Danasnji svijet je manje slobodan nego onaj tridesetih u evropi.

    0
    0
    Odgovori
  2. Stvarno strasno i tragicno. Takvim tre mora da se zabrani ulazak na stadion. Postoje snimci tako da se pocinioci mogu udentifikovati i po zakonu kaznti. To nema nikakve veze sa fudbalom i sportom u celini. Oni navijaci koji istinski vole FK PARTIZAN mora li bolje da se organuzuju u svojim redovima i kazne takve huligane i sabotera.

    0
    0
    Odgovori
  3. Нажалост то ће се већ десити против Скендербега, 90 минута а да нико не буде викнуо шиптари, тешко браћо!!!

    0
    0
    Odgovori
    • Ako poznaješ nekog Šitara znao bi da se obi jedni drugima obraćaju upravo tako. Ne kažu Albanac nego Šiptar. Albanija je engleski nazi a pravo ime države je Šiperija ili tako nekako. Što bi to bila uvreda? Po tome ako Srbinu kažeš da je Srbin on bi trebao da ti otkine glavu…

      0
      0
      Odgovori
  4. Bio sam 10.metara od magarca koji je bacio flasicu na igrace Olimpijakosa. Zna se ko je. Zasto nije uhapsen i procesuiran. Zato sto ga branite.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter