0
Evropske lige

EHO PRELAZNOG ROKA: Ceo internet se smeje Barkliju! Neko je prokleo Čelsi, a Lemar ‘izvisio’ zbog tvrdoglavosti… (VIDEO)

Objavljeno: 01.09.17 u 09:30

Posle još jednog burnog 31. avgusta i noći u kojoj su mnogi transferi izašli na videlo, evo svih prelazaka koji su se desili, ali i onih koji su ‘izvisili’.

Ne samo domaći, već i mnogi evropski mediji su sinoćni završetak prelazkog roka u mnogim evropskim ligama ocenili dobrom, starom: ‘Tresla se gora, rodio se miš’. Čekala se neka ‘bomba’, kao što se gotovo redovno dešavalo prethodnih godina 31. avgusta uoči ponoći, ali do nje nije došlo.

Najviše se očekivalo od Barselone i Filipa Kutinja, ali je prema informacijama sa ‘ostrva’ Liverpul odbio čak 160.000.000 funti. Barselona je bila u igri i za Rijada Mareza, koji je navodno viđen u Kataloniji, a kako u Španiji prelazni rok traje do 1. septembra, postoji mogućnost da se nešto promeni u ova dva slučaja.

Verovatno najbizarnija ‘ispala’ viđena je u slučaju Rosa Barklija, fudbalera Evertona koji je doputovao u London na lekarske preglede i u sred provere zdravlja mu je ‘sinulo’ kako možda Čelsi nije pravi klub za njega i jednostavno je – pobegao nazad u Liverpul!

Naravno da su odmah krenule šale na njegov račun:

Krenula je teza da je ovog leta neko definitivno prokleo ‘plavce’ i Antonija Kontea, ali je Italijan ipak uspeo da pojača vezni red tako što je najpre doveo iz Torina Davidea Zapakostu (30.000.000 evra sa bonusima), a onda oko ponoći i Danija Drinkvotera iz Lestera (oko 40.000.000 funti).

Čekao se ishod oko fudbalera Monaka Tome Lemara, za koga je Arsenal nudio 100.000.000 evra, ali se on naljutio na Vengera jer ga nije zvao ranije. Zatim je Liverpul došao sa ‘samo’ 80.000.000 što je odbijeno, pa je Lemar zbog ‘tvrde glave’ ostao među ‘kneževima’.

Od ostalih transfera, valja izdvojiti povratak Vilfrida Bonija u Svonsi, prelazak Mamadua Sakoa u Kristal Palas za 26 miliona funti, pozajmicu Tima Krula iz Njukasla u Brajton, a ‘Srbina’ Aleksandra Dragovića u Lester.

Fernando Ljorente je prešao u Totenhem, Kostas Mitroglu u Olimpik iz Marseja, a štoper Nikolas Burdiso u Mihajlovićev Torino…

Juventus je pustio svog supertalentovanog napadača Moizea Keana na pozajmicu u Veronu, a srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović dobio je poznatog saigrača, Holanđanina Rajana Babela.

Aleksis Sančez, Virdžin van Dajk, Eljakim Mangala, Andre Gomeš, Hatem Ben Arfa samo su neke od zvezdi evropskog fudbala koje su, i pored najava, ostale u svojim klubovima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter