0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

EUROBASKET: Majstor je za triler završnice – Džamar Vilson srušio Francuze! (VIDEO)

Objavljeno: 31.08.17 u 21:20

U pretposlednjem meču prvog dana na Eurobasketu, Finska je u okviru grupe A savladala Francusku u Helsinkiju posle produžetka rezultatom 86:84.

Bum-bum Džamar Vilson! Kakva partija ‘matorca’ iz finske reprezentacije, koji je svoj kvalitet godinu dana pokazivao u Partizanu, usput oborio i nekoliko rekorda ABA lige, a večeras je sa selekcijom Finske upisao ‘skalp’ velike reprezentacije Francuske.

Dugo su Finci ‘mučili’ ‘petlove’, dok nije proradio šut Francuza i kada su stekli osam poena prednosti početkom poslednje deonice, činilo se da je utakmica završena. Ali, tako nije mislio Džamar Vilson.

Probudio se omaleni plejmejker domaćina grupe A i nošen publikom u Helsinkiju podelio nekoliko lopti, pogodio par šuteva i sve je proključalo. Zatim je u finišu sjajnim ‘cik-cak’ korakom i pogotkom preko Furnijea, doneo produžetak Finskoj, a onda se raspucao u dodatnih pet minuta i finiširao u furioznom stilu.

Pogodio je trojku, pa ‘flouter’ za pobedu na šest sekundi pre kraja i to je bilo sve od ovog meča, jer je De Kolo promašio šut za novo izjednačenje. Na kraju je utakmicu završio sa ‘samo’ 12 poena, ali koliko samo važnih… Evo i odlučujućih:

Posle uvodnih pobeda favorita, usledila je senzacionalna pobeda Gruzije nad Litvanijom, a zatim sada i Finske nad Francuskom. Šta li nas čeka do kraja, tek je prvi dan…

Grupa A:

Francuska – Finska 84:86 (15:23, 18:9, 20:17, 19:13, 12:14)

FRANCUSKA: Serfan, Ertel 10, Dio, Lovernj 4, Furnije 25, De Kolo 21, Dijao 9, Vesterman 2, Pojrije, Labejri 6, Tupan, Džekson 7.

FINSKA: Koivisto 8, Haf 6, Li 4, Salin 14, Koti 14, Koponen 4, Nutinen 2, Raniko, Lindbom, Markanen 22, Vilson 12, Marfi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter