0
Ostali sportovi

FOTO: SEM

GOLF: Jefimija Đorđević slavila na Adi Ciganliji

Objavljeno: 30.08.17 u 15:30

U Beogradu je odigrano ekipno državno amatersko prvenstvo u golfu, zajedno sa trećim kolom Amaterske lige Srbije, dok je istovremeno muški tim Srbije na Univerzijadi ostvario solidan rezultat.

Na terenima na Adi Ciganliji prvo mesto zauzeo je Golf klub Beograd rezultatom 703, ispred Golf kluba Centar sa 736 i Golf kluba Sava sa 769 udaraca. Trojica najboljih u pobedničkoj ekipi bili su Andrija Đorđević (233), Erik Graser (234) i Luka Jovanović (236).
 
U konkurenciji dama najbolja je bila Jefimija Đorđević iz Golf kluba Beograd, koja je ujedno bila i prva golferka koja je bila i ukupni pobednik turnira. Ona je imala ukupno 211 udaraca ispred Lare Todorović (232) i Jane Marinović (248).
 
Ovaj turnir je predstavljao i kvalifikacije za Evropsko klupsko prvenstvo, koje će u ženskoj konkurenciji biti održano početkom oktobra u Slovačkoj, dok muškarce isto takmičenje očekuje krajem oktobra u Francuskoj. Evropska golf asocijacija organizuje klupska prvenstva još od 2001. godine i Srbiji će ovo biti prvo učešće.
 
U trećem kolu Amaterske lige Srbije, u muškoj kategoriji slavio je Erik Graser, dok je kod dama bila najbolja Maja Ilić. U kategoriji do 21 godine najbolji su bili Dane Cvetković i Sara Sušić, u kategoriji do 16 godina Luka Jovanović i Jefimija Đorđević, dok su pobednici kategorije do 12 godina bili Vukašin Suturović i Jelisaveta Vasiljević.
 
A na 29. letnjoj Univerzijadi u Tajpehu, reprezentacija Srbije zauzela je 11. mesto u konkurenciji 21 ekipe. Srbiju su predstavljali Branimir Gudelj, Mihailo Dimitrijević i Sergej Stojiljković i oni su ostvarili ukupan rezultat od 432 udarca. Prvo mesto pripalo je Japanu (406), drugi je bio Meksiko (409), a treći Kineski Tajpeh (414).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter