0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

SKARIOLO O SRBIJI: Moraju da se bore i bez Teodosića, voleo bih sa njima u finale

Objavljeno: 29.08.17 u 09:10

Španija je jedan od najvećih, ako ne i najveći favorit na Evropskom prvenstvu u košarci koje počinje za nekoliko dana.

U intervjuu za dnevni list ‘Informer‘, Skariolo je nešto opširnije prokomonetarisao reprezentaciju Srbije pred Eurobasket.

Kada je bilo reči o favoritima, iskusni trener nije mogao da izdvoji neku od reprezentacija, ali je stavio do znanja da se medalje mogu očekivati od reprezentacija koje ih nisu dugo osvajale, a imaju kapacitet za to, poput Letonije i Hrvatske.

– Zbog Saše Đorđevića, koji je moj prijatelj, voleo bih da se Srbija i Španija sastanu u finalu Evropskog prvenstva. Međutim, s druge strane smatram da ste nam vi najteži protivnici. I to ne samo u finalu nego u bilo kojoj fazi takmičenja, rekao je Skariolo za ‘Informer‘.

Selektor Španije je naveo da se ovog leta suoči sa sličnim problemima kao i Aleksandar Đorđević. Izostanak Nikole Jokića je uporedio sa neigranjem Mirotića koji je u potrazi za ugovorom u NBA, a povredu Teodosića sa nekoliko povreda svojih izabranika.

– Svaka reprezentacija ima svoje probleme. Mi ćemo igrati bez Serhija Ljulja, Rudija Fernandeza, Viktora Klavera, Nikole Mirotića, Serža Ibake, Hosea Kalderona… Smatram da bi svako trebalo da gleda u svoju kuću i da se bori sa igračima koji su tu. Imate mnogo dobrih košarkaša. Bogdan Bogdanović je stvarno odličan, a Nikola Kalinić je igrao na visokom nivou protekle sezone. Takođe, Boban Marjanović, koji dosad nije igrao u reprezentaciji, svakako će biti veliko pojačanje, zaključio je on.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter