0
Evrobasket 2022

SAŠA ĐORĐEVIĆ: Najboljih 12 će nas predstavljati, daćemo sve od sebe da dođemo do medalje (FOTO)

Objavljeno: 28.08.17 u 23:30

Košarkaški savez Srbije se lepom svečanošću setio velikih uspeha naših reprezentacija na prvenstvima Evrope održanim 1977. i 1997. godine.

Iz ekipe SR Jugoslavije koja je 1997. u Španiji postala prvak Evrope, prisutni su bili njen selektor Željko Obradović, aktuelni predsednik KSS Predrag Danilović, sadašnji selektor „orlova“ Aleksandar Đorđević i njihovi saigrači Dejan TomaševićMilenko TopićNikola LončarMiroslav Berić i Nikola Bulatović, dok je evropske šampione iz Liježa 1977. predstavljao Žarko Varajić.

 

Okupljnima na ovoj svečanosti najpre se obratio predsednik KSS Predrag Saša Danilović.

-Mnogo mi je drago što smo ovde. Naša košarka ima bogatu istoriju, osam zlatnih medalja. Podsetićemo se kako je to izgledalo 1977. i 1997. godine i poželeti sadašnjim reprezentativcima srećan put u Istanbul na Evropsko prvenstvo, poručio je Danilović.

Srbiju će na predstojećem Evropskom prvenstvu voditi Saša Đorđević, čovek koji je kao plej predvodio nekadašnju Jugoslaviju do zlata u Barseloni pre 20 godina.

-Želim da se zahvalim igračima koje treniram, njihov odnos prema dresu je za poštovanje. Znaju koliko žara, želje i volje su uložili. Najboljih 12 će nas predstavljati. Mi znamo da cenimo našu istoriju i želimo da nastavimo niz. Poštujemo sta su ranije generacije učinile i zbog njih sam postao igrač. Hvala svim igračima i daćemo sve od sebe da dođemo do medaljerekao je Đorđević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter