0
Odbojka

FOTO: STARSPORT

‘ORLOVI’ VISOKO LETE: Srbija preko Finske direktno u četvrtfinale EP!

Objavljeno: 28.08.17 u 19:15

Sjajno igra reprezentacija Srbije na EP u Poljskoj, a to je potvrdila još jednom pobedom, ovog puta nad Finskom rezultatom 3:0 (25:20, 25:18, 34:32).

Bravo, Srbi! ‘Plava četa’ na čelu sa selektorom Nikolom Grbićem sigurnim koracima ide ka finišu šampionata Evrope i borbi za odličje, a novi korak napravili su trećom pobedom u grupnoj fazi koja im donosi direktan plasman u četvrtfinale.

Danas je u Gdanjsku pala Finska i to posle tri uzbudljiva seta, gde su u svakom od njih naši momci bili sigurniji u završnicama i, reklo bi se, čak i na iskustvo dobili poletnog protivnika.

Prvi set dobijen je posle otprilike 25 minuta. Od starta su ‘orlovi’ imali po dva ili tri boda prednosti, dok furioznom serijom nisu stigli do 19:12, kada je i prelomljen taj deo igre.

U drugom je bilo neizvesnije do treće trećine seta, kada su naši još jednom ubacili ‘u mašinu’ Fince i stigli do 23:16, kada je sve bilo rešeno.

Posle pauze, gledali smo dramu u trećem periodu, jer su naši jurili prednost rivala u finišu seta, a zatim se igralo poen za poen, ‘na razliku’. To je trajalo sve do 32:32, kada su naši osvojili dva uzastopna poena, iskoristili petu meč loptu i završili sav posao.

Srbija se sada seli u Krakov gde će sačekati rivala u četvrtfinalu, posle razigravanja u osmini finala, a do tada će imati dva dana odmora, pošto je naš meč zakazan za 31. avgust.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter