4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

‘OPSAJD’: Borjan mogao da prespava derbi, teren na Marakani izgledao kao da je na njemu izvedena tenkovska vojna vežba

Objavljeno: 28.08.17 u 19:05

Srpska fudbalska javnost je očekivala mnogo od ‘evropskog derbija’, ali smo umesto atraktivne igre i golova videli osrednju superligašku utakmicu.

I jedan i drugi tim se emotivno i fizički ispraznio u četvrtak posle ostvarenih velikih uspeha, kada su obezbedili plasmane u Ligu Evrope i nisu prikazali igru koju su navijači od njih očekivali. Izgleda da su se i navijači večitih rivala emotivno ispraznili posle mečeva u Evropi, pa ovaj derbi i nije bio tako ‘vatren’ i posećen kao neki prethodni.

Pored umora, jedan od razloga loše igre jeste i očajan teren, koji je izgledao kao da je veče pred derbi na njemu koncert održao Zdravko Čolić ili kao da je Vojska Srbije na njemu izvela spektakularnu vežbu sa tenkovima i borbenim oklopnim vozilima pod kodnim imenom „Krtica 2017”. Ričmond Boaće je imao možda i šansu meča, ali je promašio loptu koja je prethodno pogodila u busen. Videćemo da li će se Crvena zvezda pridružiti Krasnodaru i uputiti Uefi žalbu na stanje terena na ‘Rajku Mitiću’.

FOTO: STARSPORT

Što se heroja utakmice tiče, tu laskavu titulu su poneli golmani. Vladimir Stojković je odbranio stopostotnu šansu koju je imao Slavoljub Srnić, dok je Milan Borjan za 90 minuta uspeo da se odmori od napornog meča protiv Krasnodara. Fudbaleri Partizana nisu imali šut u okvir gola na utakmici, što je stvarno raritet kada je o derbijima reč. Golman reprezentacije Kanade je u toku meča komotno mogao da odrema ili da pročita neku knjigu. Priča se da su pojedni fudbaleri Partizana nakon meča prišli Borjanu sa željom da se upoznaju i da vide kako izgleda.

Što se ostalih aktera meča tiče, izdvojićemo najskuplje pojačanje u istoriji Partizana Sejdubu Sumu koji je driblingom u stilu Ronaldinja podigao publiku na noge. Uz prečku Pešića, Srnićev zicer i bakljade navijača, to je jedino vredno pomena u 155. večitom derbiju.

Jedan od uspeha ovog derbija je i taj što nakon meča nije usledio rat saopštenjima. Ljubiteljima fudbala je muka od prepucavanja večitih rivala i nadamo se da će se ovaj trend i nastaviti. Takođe se nadamo da će naredni derbi koji se igra u decembru biti mnogo kvalitetniji i zanimljiviji, ali i da će Zvezda i Partizan u isti ući kao klubovi koji su prošli grupnu fazu Lige Evrope.

0
0

4 Komentara

  1. Da je suma posle onog driblinga ostao na nogama, zvezda bi danas vec kupovala drugog golmana heheh jer su tako u mogucnosti

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter