0
Auto Moto

FORS INDIJA: Nećemo više dopustiti da se naši vozači sudaraju

Objavljeno: 28.08.17 u 12:54

Ekipa Fors Indije zapretila je danas svojim vozačima Serhiju Peresu i Estebanu Okonu da će im zabraniti da učestvuju u trkama u ovogodišnjem šampionatu Formule 1 ako medju njima ponovo bude sudara i incidenata.

Peres i Okon su se u dva navrata sudarili tokom jučerašnje trke u Belgiji, a drugi sudar je bio ozbiljniji, pošto je Okonu otpalo prednje krilo sa bolida, a Peresu je otpala zadnja desna guma.

Njih dvojica su imali kontakt i na stazi u Kanadi, sudarili su se u Azerbejdžanu, a zatim i u Mađarskoj.

Čelnik Fors Indije Otmar Šafnauer rekao je da Peresu i Okonu neće biti dozvoljeno da se takmiče jedan protiv drugoga i da postoji mogućnost da im za kaznu ne bude dozvoljeno da učestvuju u trkama.

Meklaren je usvojio to pravilo prošle godine, kada su se sudarili Luis Hamilton i Niko Rozberg prošle godine u Austriji.

Upitan da li će Fors Indija zabraniti vozačima da se takmiče ako se takvi incidenti ponove, Šafnauer je odgovorio potvrdno.

– Ako se to ponovi, moraćemo da vidimo šta da uradimo. Moraćemo da razmislimo ko će ostati u bolidu – naveo je on za Autosport.

Okon je posle jučerašnje trke rekao da je Peres rizikovao njihove živote, a nedugo posle toga je na Tviteru napisao da je njegov klupski kolega pokušao „da ga ubije“.

Peres je to negirao takodje putem društvenih mreža.

Šafnauer je rekao da je posebno iznerviran zbog novog sudara svojih vozača, pošto im je Fors Indija pružila mnogo prilika da se pošteno bore.

– Razočaran sam jer nisu uspeli to da reše, a ekipa sada mora da izigrava starijeg brata. To je razočaravajuće, ali ekipa je na prvom mestu i tako moramo da se ponašamo – naveo je on i dodao da se možda ništa od ovoga ne bi dogodilo da je ekipa ranije reagovala i uvela odredjena pravila.

– Može se reći da smo izgubili nekoliko bodova – rekao je Šafnauer.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter