2
Evrokupovi

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

VREMEPLOV: Partizan uskoro sa Skenderbegom, a još boli ‘brodolom’ u Valoni (VIDEO)

Objavljeno: 27.08.17 u 00:28

Pored velikih evropskih utakmica navijači crno-belih pamte i neke neočekivane neuspehe.
Baš jedan takav se desio Partizanu kada je igrao sa jednim albanskim predstavnikom u Evropi, Fljamurtarijem.

U prvom kolu tadašnjeg UEFA Kupa, Partizan je za rivala dobio Albance. Prva utakmica se igrala u Valoni, gde se desio veliki šok. Crno-beli su u Beograd ispraćeni sa dva gola, bilo je 2:0 za Fljamurtari.

Partizan je bio veliki favorit, ali je ubrzo usledio hladan tuš u vidu autogola Aleksandra Đorđevića koji je Albancima doneo vođstvo. Fehrudin Omerović je još jednom na toj utakmici vadio loptu iz mreže, i to posle pogotka Roberta Iljadhija sedam minuta do kraja utakmice.


(Izvor: YouTube/nekichika)

Krenuli su crno-beli ka Beogradu, svi su bili šokirani ali se očekivalo da Partizanu neće biti preveliki problem da nadoknadi dva gola iz Albanije. Fahrudin Jusufi je postavio napadački sastav i u Humskoj je Partizan od samog starta krenuo ofanzivno.

To se isplatilo dva minuta pre kraja prvog poluvremena, kada je Goran Stevanović smanjio zaostatak iz Albanije. Na pola sata do kraja utakmice je bio uspešan i Fadilj Vokri, te je rezultat u dvomeču bio poravnat na 2:2. Ali onda, akcija koju oni startiji navijači crno-belih dobro pamte. U 76. minutu je mrežu zatresao Sokol Kušta i eliminisao velikog favorita.


(Izvor: YouTube/ooorrraaaooo)

0
0

2 Komentara

  1. Zašto me ne čudi da nikada nisam pročitao kako je taj Fljamurtari dvije sezone zaredom u Kupu UEFA igrao sa Barselonom i imao bilans od jedne pobjede, dva remija i jednog poraza. Nigdje nikada ne pročitah da je Fljamurtari od Barselone u sezoni 1986/87. ispao golom Viga u nadoknadi vremena, a da je nakon eliminacije Partizana, sljedeće sezone, igrao i treće kolo Kupa UEFA, gdje je ponovo igrao protiv Barse!

    0
    0
    Odgovori
  2. Koga boli brodolom? Utakmica kao i svaka druga. Da me blli brodolom protiv Fljamurtarija boleo bi me i protiv Samroka. U tom trenutku je bilo uzas ali posle ovoliko godina nemam nista od vracanja u proslost. Na takve stvari se samo klinci loze radi prozivki i opravdanja na neke nove poraze. Kao kada se Zvezda npr obrukala protiv Kairata pa eto, sta drugo da rade nego da spominju Fljamurtari ili Samrok.. i u tom trenutku ib vise ne zanjma sto se njihov tim obrukao.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter