1
Evrobasket 2022

IMA LI HRVATSKA KOMPLEKS OD ‘ORLOVA’? Ne, jer je Srbija svetska sila!

Objavljeno: 27.08.17 u 11:12

Tako je selektor Hrvatske Aco Petrović objasnio poslednja četiri poraza na velikim takmičenjima od reprezentacije Srbije.

Uoči početka Eurobasketa, hrvatska javnost ponovo ima velika očekivanja od svoje reprezentacije, iako već 22 godine nisu bili na pobedničkom postolju, od kako su sa njega svojevoljno i demonstrativno sišli u Atini.

Selektora Acu Petrovića upitali su da li Hrvatska ima kompleks od Srbije, jer je u poslednja četiri duela na velikim takmičenjima isto toliko puta bila poražena. Poslednji put u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

– Ne bih rekao da je reč o nekom kompleksu. Uostalom, Srbija je svetska klasa i u svim tim slučajevima na papiru su imali jače reprezentacije od nas. Doduše, poslednja utakmica u Riju mi govori da smo im blizu, jako blizu – rekao je Petrović za ‘Večernji list’.

Čak je odbacio i temu ‘prokletstva’ od tog čuvenog EP u Atini 1995. godine.

– To je zgodna tema za novine, ali imali smo mi u ove 22 godine tri-četiri prilike da uzmemo medalju. U Istanbulu 2001. u četvrtfinalu imali smo 19 koševa prednosti protiv Turaka, pa smo izgubili. Dve godine kasnije ispali smo od Rusa zbog jedne banalno izgubljene lopte, dok nas je u Beogradu 2005. protiv Španije od medalje delio jedan nezagrađeni skok – istakao je Petrović.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter