0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MILOJEVIĆ PRED DERBI: Priča o rivalstvu, novoj povredi Rodića, ali i transferima

Objavljeno: 26.08.17 u 12:35

Posle velike pobede nad Krasnodarom, Crvenu zvezdu očekuje ‘večiti derbi’.

Sutra od 19 časova će snage odmeriti crveno i crno-beli na stadionu u Ljutice Bogdana.

Povodom toga je Vladan Milojević danas stao pred novinare i govorio o iskušenjima koja očekuju njegov tim. Ono što je otkrio trener crveno-belih jeste da se Zvezda za ovu utakmicu priprema kao i za svaku drugu.

– Vraćamo se domaćem prvenstvu posle kvalifikacija za Ligu Evrope. ‘Večiti derbi’ ima značaj više, protivnik je konkurent za titulu i naš najveći rival. Mi se pripremamo kao i za svaku utakmicu, počeo je Milojević.

Onda je usledila priča o poslednjim pojačanjima u Zvezdi, Filipu Bainoviću i Nenadu Krstičiću koji su skoro stigli u Ljutice Bogdana. Na njih će Milojević moći da računa, ali pitanje je za one koji su poveđeni.

– Videćemo koji je stepen povreda igrača. Što se novajlija tiče, Krstičić i Bainović su registrovani i u konkurenciji. Mnogi su pričali da sam ja debitant u derbijima, ali za mene ovo nije prvi derbi. Igrao sam ih kao i igrač i vodio kao trener u mlađim kategorijam. Ja ću najmanje biti debitant sutra, kazao je Vladan Milojević i nastavio o novim igračima:

– Svi registrovani igrači su u konkurenciju, kao što sam i rekao, to važi i za Krstičića. On je iskusan igrač, igra na poziciji gde smo mi tražili. Fizički je spreman.

Trener Zvezde je govorio i o rivalstvu dva najveća srpska kluba. To će se još jednom pokazati na delu sutra na stadionu Crvene zvezde, kada se bude igrao 155. meč u prvenstvu ova dva tima.

– Rivalitet je veliki, ne može tu da se vidi lep fudbal. To su tvrde utakmice, rivalstvo je takvo, usledilo je pitanje da li će Milojević zabraniti igračima da eventualne golove protiv Partizana proslavljaju skidanjem dresa na šta je trener poručio:

– Da im zabranim da skidaju dres? Protiv Partizana? Nikako. Neka ih svi poskidaju kada daju gol.

Glavna tema oko ‘večitih derbija’ jesu navijači i sjajna atmosfera. To je dobra strana ovakvih utakmica, ali na žalost ima i one loše zbog kojeg su se često videle i posledice.

– Navijači imaju veliki udeo u našem uspehu, oni imaju svoj ‘deo kolača’. Nadam se da će ih biti u velikom broju i da ćemo dodati euforiju.

Usledila je priča o Milanu Rodiću koji se vratio u četvrtak posle pauze zbog povrede koju je zaradio u meču sa Spartom iz Praga.

– Milan Rodić je protiv Krasnodara nagažen baš na onaj prst koji je polomio protiv Sparte iz Praga. Osetio je bol, zbog toga je zamenjen. Srećom se povreda nije pogoršala, videćemo da li će moći da igra derbi.

Što se transfera tiče, strateg crveno-belih je najavio da bi nešto moglo da se desi za vreme reprezentativne pauze:

– Ne znam da li će neki igrač da ode. Dok nije kraj prelaznog roka, sve je moguće. Posle ‘večitog derbija’ sledi reprezentativna pauza, pa ćemo videti šta će se dogoditi. Možda bude još dolazaka i odlazaka, ali nas očekuje dosta kvalitetnih utakmica i svaki igrač nam je potreban.

Po poslednjim saznanjima prodaja karata za sutrašnji meč ide veoma dobro, te se očekuje oko 35.000 navijača na stadionu ‘Rajko Mitić’.

Sa stadiona ‘Rajko Mitić’: Darko Noveski

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter