0
Atletika

FOTO: USSS

JOŠ JEDAN USPEH: Novo zlato za Srbiju, drugo za Tijanu Bogdanović

Objavljeno: 26.08.17 u 16:05

Tekvondiskinje osvojile drugo zlato na Univerzijadi u Kineskom Tajpeiju, Poljakinje na kolenima.

Srpski tekvondo osvojio je još jednu medalju na Univerzitetskim igrama u dalekom Kineskom Tajpehu. Posle zlata Tijane Bogdanović, osvojeno je i zlato u ekipnoj konkurenciji, a u finalu je savladana Poljska.

Srbija je prvi put u istoriji na jednom zvanicnom takmičenju imala predstavnike u ekipnom tekvondou (tri takmičarke i jedna rezerva), ali nam to nije smetalo da već na debiju osvojimo najsjajnija odličja.

Trofejni trener Dragan Jović, odlično je predvodio naše devojke, koje su redom rušile protivnice. Na kraju zlato sija a osvojile su ga Tijana Bogdanović, Ana Bajić, Iris Jović Vujaković i Aleksandra Radmilović.

Ana Bajić je posle velikog trijumfa, zajedno sa ostalima pozirala fotografima.

– Prvi put smo radile ovu vrstu borbe, shvatile smo to kao igru, bile smo zato i opuštene i uživale smo. Ovo je veliko iskustvo za ceo tim, drago nam je što smo doneli još jednu zlatnu medalju za Srbiju. Jako smo srećne zbog medalje i hvala Univerzitetskom sportskom savezu Srbije na maksimalnoj podršci. Takođe i našim trenerima, kao i celom tekvondo timu Srbije – istakla je Ana.

Trener Jović gde god se pojavi uzima medalje.

– Naša misija je završena na ovoj Univerzijadi. Jako sam zadovoljan nastupima svih takmičara. Svi su dali sve od sebe i dve zlatne medalje su odličan skor. Univerzijada je retka prilika da takmičari mogu da osete atmosferu olimpijslih igara. Ovo je veliko iskustvo za njih. Zahvaljujem se predsedniku Univezitetskog saveza Srbije Siniši Jasniću na poverenju koje nam je ukazao i poslao ekipu u ovom broju. Pored zlatnih medalja takmičarke su osvojile i novih 20 poena na svetskoj i olimpijskoj rang listi – bio je presrećan trener Jović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter