0
ATP

COPY-PASTE: Endi Mari kao Novak Đoković

Objavljeno: 26.08.17 u 22:35

Britanski teniser Endi Mari povukao se danas sa poslednjeg grend slem turnira u sezoni, Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, zbog povrede kuka.

Mari se povukao dva dana pre početka Ju Es opena, na kome je bio drugi nosilac.

– Uradio sam sve što sam mogao da se pripremim za turnir i uzeo sam nekoliko nedelja slobodno posle Vimbldona. Razgovarao sam sa brojnim specijalistma. Pokušao sam da se odmorim, išao sam na rehabilitaciju kako bih se pripremio za Ju Es open. Prilično dobro sam trenirao prethodnih nekoliko dana, ali imam prevelike bolove da bih osvojio turnir. Zbog pobede na turniru sam došao u Njujork i trenirao – rekao je Mari.

Mari nije igrao od 12. jula na Vimbldonu, gde nije uspeo da odbrani titulu, posle poraza u četvrtfinalu od Amerikanca Sema Kverija. On je rekao da je imao problema sa kukom i tokom poraza u polufinalu Rolan Garosa od Stena Vavrinke u junu.

Britanac je naveo da će u narednih nekoliko dana odlučiti da li će završiti sezonu.

– Sigurno je da ne bih želeo da nanosim sebi još veći bol tako što bih pokušavao da igram – dodao je Mari, koji je 2012. godine osvojio Ju Es open.

Branilac titule Vavrinka povukao se sa turnira zbog operacije levog kolena, dok Novak Đoković neće učestvovati zbog povrede lakta. Kei Nišikori povukao se zbog povrede desnog zgloba, a zbog povrede levog zgloba na turniru neće igrati Miloš Raonić.

U konkurenciji teniserki, od učešća je odustala Viktorija Azarenka, zbog porodičnih razloga.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter