1
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

ZVEZDINA GRUPA SMRTI: O Arsenalu je glupo trošiti reči, šansa su Keln i BATE Borisov (FOTO)

Objavljeno: 25.08.17 u 14:20

Fortuna nije bila na strani Crvene zvezde u žrebu za Ligu Evrope, ali predaje nema, ako crveno-beli budu igrali kao protiv Sparte iz Praga i Krasnodara, čuda su moguća.

Kuglice su htele tako, Crvena zvezda će se za nokaut fazu Lige Evrope boriti protiv Arsenala, BATE Borisova i Kelna. Teška grupa, ali ne i neprolazna, jedno je jasno, stadion ‘Rajko Mitić’ će tri puta biti dupke pun. HOTSPORT predstavlja rivale Crvene zvezde.

ARSENAL

Šta reći o timu koji je 13 puta osvajao titulu prvaka u Engleskoj i timu koji je svake godine standardni učesnik bar osmine finala Lige šampiona. Jedan od prvih favorita za osvajanje Lige Evrope. Četa Arsena Vengera iza sebe nema dobru sezonu, ‘tobdžije’ nisu završile među četiri u Engleskoj, te su dospele do Lige Evrope osvojivši FA kup. Na stadion ‘Rajko Mitić’ doćiće zvezde poput Mesuta Ozila, Aleksisa Sančeza (ako ne ode u međuvremenu), Olivija Žirua, Arona Remzija i drugih. Nema šta, u Beogradu nas čeka pravi spektakl, a Delije se nadaju scenariu iz 1978. godine kada je Dule Savić utišao Hajberi. Evo sastava Arsenala:

BATE BORISOV

Apsolutni šampion Belorusije. Ekipa koja kao i Arsenal ima 13 osvojenih titula prvaka svoje zemlje od čega 11 vezanih. Belorusi su poslednjih godina stalni učesnici Lige šampiona i Lige Evrope, a ove sezone su poraženi od Slavije iz Praga u 3. kolu kvalfikacija za Ligu šampiona golom u gostima, to jest Česi su ga postigli u Belorusiji. U plej-ofu za Ligu Evrope BATE je posle remija sa Aleksandrijom na svom terenu, slavio u Ukrajini sa 2:1. Belorusi nisu više toliko snažan tim, od stranih igrača tu su Srbin Nemanja Milunović i vezista iz Crne Gore i velika želja ranije Crvene zvezde Mirko Ivanić. Od domaćih fudbalera se izdvajaju Vitali Rodionov, Dzimitri Baha, Ihar Stešević i Mihail Gordejčuk. Evo sastava BATE:

KELN

‘Jarčevi’ su prošlu sezonu u Bundesligi završili na fenomenalnom petom mestu i izborili plasman direktno u grupnu fazu Lige Evrope. Ipak, Keln nije ista ekipao kao lani. ‘Jarčeve’ je napustio strašni napadač Antoni Modest koji je otišao u Kinu za preko 30 miliona evra. Umesto njega iz Majnca je stigao 18 milona vredni Džon Korodba. Zvezde tima su reprezentativci Nemačke Jonas Hektor i Leonardo Bitenkur, naravno uz već pomenuto pojačanje u napadu iz Kolumbije. Stariji navijači Crvene zvezde pamte duele sa Kelnom iz 1989. godine kada je u osmini finala Kupa UEFA crveno-beli na Marakani slavili sa 2:0, da bi Keln u Nemačkoj slavio sa 3:0 i prošao dalje. Vreme je za revanš. Evo sastava Kelna:

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter