0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

AKROPOLIS KUP: Srbija pobedila Grčku u dramatičnom finišu

Objavljeno: 25.08.17 u 22:08

Košarkaši Srbije su u okviru trećeg kola ‘Akropolis kupa’ savladali reprezentaciju Grčke rezultatom 69:67 (21:18, 17:17, 16:9, 15:23).

Uspeli su ‘orlovi’ da se podignu posle poraza od Gruzije, savladaju reprezentaciju domaćina  i osvoje drugo mesto na turniru. U izuzetno uzbudljivom meču u Atni, više sreće u završnici je imala Srbija.

Đorđević nije ponovo mogao da računa na Nemanju Nedovića, kao ni na Vladimira Lučića za ovaj duel. A, u tim se vratio Nikola Kalinić posle tri propuštena meča zbog problema sa leđima.

Prvo poluvreme je proteklo u rezultatskoj klackalici, a u našoj reprezentaciji su se istakli Dragan Milosavljević sa 10 i Ognjen Kuzmić sa 9 poena. ‘Orlovi’ su na odmor otišli sa tri poena prednosti. Izabranici Saše Đorđevića su veoma dobro odigrali prvih 20 minuta, uz šut za dva 11/20 i čak 15 ostvarenih skokova.

Agresivno su naši reprezentativci ušli u drugo poluvreme i odličnom odbranom dozvolili protivniku samo devet poena u trećoj četvrtini. U poslednji kvartal su ‘orlovi’ ušli sa čak 10 poena prednosti. Nakon što je Srbija povela rezultatom 69-55, činilo se da će izabranici Saleta Đorđevića rutinski privesti meč kraju, a onda je selektor Grka Misas zatražio tajm-aut i pokrenuo seriju svoje reprezentacije od 12:0. Grčka je bila na korak od pobede .Prvo je Slukas promašio dve otvorene trojke, potom i Printezis, da bi u poslednjoj sekundi Kalates pokušao da izbori produžetak, ali nije bio precizan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter