0
Košarka

UNIVERZIJADA: Srpski studenti poraženi od Meksika

Objavljeno: 24.08.17 u 14:50

Košarkaši Srbije pretrpeli su prvi poraz na Univerzijadi u Tajvanu.

Izabranici Zorana Todorovića poraženi su od Meksika 89:83 (14:24, 26:17, 17:28, 32:14) u četvrtom kolu Grupe A.

Srbija je 35 minuta bila u konstantnom vođstvu, a najviše na ulasku u četvrtu četvrtinu, kada su imali 12 poena viška – 69:57. Međutim, usledio je veliki pad, što su Meksikanci iskoristili i ostvarili drugi trijumf.

Kod pobednika Brajan Urutija postigao je 20 poena, Hese Lopez 19, a Brajan Rivera 18. Kod Srbije Strahinja Jovanović postigao je 22 poena, Veljko Brkić 18.

Stiže nas umor od turnira u Kini, a povrede sve više uzimaju danak. Nismo mogli danas da računamo na Tejića zbog povrede zgloba, Pavlović je zbog bolova u zadnjoj loži izašao već u prvoj četvrtini, Brkić je dobio jak udarac u kvadriceps, a Jovanoviću su polomili nos. Kako ćemo sutra u utakmicu odluke protiv Tajvana i 15.000 navijača ne znam ni sam. Nešto ćemo već smisliti, rekao je selektor Todorović, a preneo sajt KSS.

U okviru petog kola grupe A, Univerzitetska reprezentacija Srbije se u petak, 25. avgusta od 14 časova po srednjeevropskom vremenu sastaje sa selekcijom Tajvana. Srbiji je neophodna pobeda, kako bi zadržala prvo mesto u grupi i izborila direktan plasman u četvrtfinale.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter