0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA LE: Partizan brzo i lako, evropska jesen u Humskoj (VIDEO)

Objavljeno: 24.08.17 u 21:55

Izabranici Miroslava Đukića su porazili Videoton u Mađarskoj i plasirali se u Ligu Evrope.

Nisu uspeli crno-beli u Ligu šampiona, ali zato će se u sezoni 2017/18 igrati Liga Evrope.

Partizan je na ‘Pančo Areni’ porazio Videoton sa ubedljivih 4:0.

Na najbolji način su crno-beli stigli do Evrope posle utakmice bez golova u Beogradu. Prvu veliku priliku imali su Mađari u četvrtom minutu kada je zablistao Vladimir Stojković i odbranio stoprocentnu šansu.

U prvom ozbiljnom napadu nakon tog smo videli gol. Everton je povukao kontra napad, crno beli su imali četiri na dva, lopta je puštena na stranu ka Tavambi koji ju je prihvatio na ivici kaznenog prostora, ušao u šesnaesterac i sjajno pogodio malu mrežu.

Odmah potom Danko Lazović je mogao da donese izjednačenje domaćinu, ali je na sreću Partizana lopta otišla pored Stojkovićevog gola. Sledeću dobru šansu imao je Nigerijac Henti, ali je lopta opet otišla pored gola Partizana.

A onda jedna od najboljih akcija na utakmici, Đurđević je odlično primio dugu loptu u kaznenom prostoru Videotona, rešio da ne bude sebičan i proigrao Sejdubu Sumu koji je povisio na 2:0. To se napadaču isplatilo, nešto kasnije, posle 10 minuta, je u skoro istoj situaciji bio Marko Janković. Reprezentativac Crne Gore takođe nije bio sebičan, proigrao Đurđevića za 3:0.

Na početku drugog poluvremena je Juhaš zaradio drugi žuti karton i isključenje zbog starta nad Đurđevićem. I tada je pulenima Marka Jankovića bilo jasno da nemaju čemu da se nadaju večeras. Igru je napustio i Henti koji je pravio najozbiljnije prilike za domaćina.

Kraj utakmice je obeležila nervoza domaćih, a i to je prestalo drugim golom an utakmici Uroša Đurđevića koji je ‘pečatirao’ dokumenta crno-belih za Evropu.

(Izvor: YouTube/VIDEO7S)

PLEJ-OF KVALIFIKACIJA ZA LIGU EVROPE

VIDEOTON – PARTIZAN 0:4
(Tavamba 6, Suma 24, Đurđević 36, 87)

Felčut
Stadion: Pančo arena
Sudija: Andre Mariner (Engleska)

VIDEOTON: Kovačik – Nego, Juhaš, Fiola, Stopira – Patkai, Hadžić – Šuljić (od 77. Sabo), Lazović, Henti (od 46. Gereši) – Šćepović (od 62. Marić). Rezerve: Horvat, Fejes, Marić, Sabo, Tamaš, Varga, Gereši. Trener: Marko Nikolić.

PARTIZAN: Stojković – Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić – Everton, Radin – Janković (od 78. Pantić), Tavamba (od 70. Đuričković), Suma (od 64. Ilić) – Đurđević. Rezerve: Jovičić, Ćirković, Đuričković, Marjanović, Ilić, Pantić, Jovanović. Trener: Miroslav Đukić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter