0
Ostali sportovi

FOTO: KHL

SPEKTAKL NA OTVARANjU SEZONE U RUSIJI: ‘Armejci s Neve’ bolji od CSKA (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 21.08.17 u 22:00

Za razliku od prethodnih devet sezona, gde su sezonu otvarali prošlosezonski finalisti, ove godine videli smo izuzetak u vidu velikog „Armejskog derbija“.

Na otvaranju sezone Kontinentalne hokejaške lige (KHL), pred 12 375 ljudi u „Ledenom dvorcu“, hokejaši Sportskog kluba armije (SKA) pobedili su velike rivale, hokejaše Centralnog sportskog kluba armije (CSKA) rezultatom 4:2 (2:0, 1:1, 1:1).


Već posle 25 sekundi igre izbila je tuča. Aleksandar Popov i Ilja Kovalčuk razmenili su udarce, ali je samo hokejaš SKA kažnjen. Tri minuta posle domaći su poveli posle situacije pet na tri. Na dodavanje Pavela Dacjuka, Patrik Heršlej je razornim udarcem zatresao gol. „Armejci s Neve“ su nastavili tamo gde su stali. Na polovini prve trećine Nikita Gusev je asistirao Nikolaju Prohorkinu, a ovaj je šutem proturio pak između nogu dvojici igrača CSKA za 2:0. Ovim golom Prohorkin se osvetio Moskovljanima zbog nesuglasica koje su rezultovale raskidom ugovora pretprošle sezone. Ostaje utisak da je Ilja Sorokin, golman „crvenih armejaca“ morao bolje da reaguje.



U petom minutu druge trećine Mihail Grigorenko je smanjio rezultat, posle fenomenalne asistencije Kirila Kaprizova – 2:1. Nije dugo trajalo slavlje gostujućih hokejaša. Već u 12. minutu Heršlej je poslao pak, skoro preko celog leda, za „Kovija“ koji je, posle odličnog prodora po levom krilu, matirao Sorokina.



U poslednjih 20 minuta opet su bolje ušli domaći. U situaciji sa igračem manje, Sergej Širokov je postigao gol. On je prvo na maestralan način sačuvao pak, da bi posle njegovog šuta iz bekhenda pak pogodio protivničkog beka, Bogdana Kiseleviča, za 4:1. Posle samo 12 sekundi na dodavanja Grigorenka i Kaprizova, centar, Maksim Šalunov, postigao je svoj prvenac u dresu CSKA – 4:2. Do kraja su Moskovljani pokušali da iskoriste momentum, ali rezultat se nije menjao.



Iako su izgubili, statistika je bila na strani gostiju, nešto slično kao u ovogodišnjoj finalnoj seriji Stenli kupa, gde je Nešvil dominirao, a Pitsburg pobeđivao. CSKA je uputio 30 šuteva, deset više od protivnika, samim tim i Miko Koskinen je imao više intrvencija, čak 28, dok je Sorokin imao 12 manje.



SKA sledeći meč igra za dva dana na istom mestu protiv Slovana iz Bratislave, dok će CSKA, takođe, 23. odigrati meč protiv Lokomotive iz Jaroslavlja u gostima.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо



Pripremio: Luka Totaj

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter