0
Ostali sportovi

SPORTSKE IGRE MLADIH: Medalje, pa pravac kupanje u Jadranu

Objavljeno: 21.08.17 u 16:44

Sportske igre mladih i definitivno su hit. One su osvojile regiju i o njima se priča.

Dečaci i devojčice uzrasta od prvog do osmog razreda, takmiče se ovih dana u lepom Splitu na Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih, koje se održava 21 put po redu.

Na programu je na terenima od slavne hale Gripe, Poljuda, Firula i drugih, deset sportova (atletika, mali fudbal, odbojka na pesku, rukomet, odbojka, tenis, šah, između dve vatre, basket tri na tri i stoni tenis). Takmičari iz Srbije ostavili su sjajan utisak, a konačni plasman sa brojem osvojenih medalja biće objavljen na Zatvaranju. Ono što je veoma važno jeste da su se stekla nova poznanstva, nove simpatije i da su se mališani uz takmičenje mogli svakog dana malo i kupati na poznatim plažama ovog grada. Igre se završavaju šahovskim turnirom, a večeras je na čuvenom šetalištu Riva planirano svečano zatvaranje Sportskih igara mladih.

– Iza nas je pet lepih dana. Ono što je najažnije jeste da su za nas svi pobednici. Bilo je sjajno videti i pobednike i poražene, koji su se posle mečeva pozdravljali i pozirali fotografima. Osmesi su bili na sve strane. Ovo je velika stvar za tri države i podrška Vlada Srbije, Hrvatske i BiH je od velikog značaja. Deca iz tri države su odigrala puno mečeva, a predstoji im zajedničko druženje na Svečanom zatvaranju na Rivi. Ovakve stvari spajaju i potvrđuju da itekako možemo zajedno. Veliko hvala i regionalnom predsedniku Igara gospodinu Zdravku Mariću, koji je osmislio ovaj vrhunski projekat – istakao je Slobodan Đurić, direktor sektora za informisanje Sportskih igara mladih.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter