0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

PRIPREME ZA EUROBASKET: Nova pobeda ‘orlova’, Bogdanović i Mačvan srušili Ruse

Objavljeno: 19.08.17 u 22:19

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Rusiju na turniru „Superkup“ u sklopu priprema za Evrobasket rezultatom 85:75 .

Nakon pobede nad reprezentacijom Poljske, izabranici Saše Đorđevića su ostvarili još jedan trijumf na turniru u Hamburgu. ‘Orlovi’ su ovaj put bili bolji od Rusije koja je inače protivnik Srbije u grupi na Evropskom prvenstvu.

U prvom poluvremenu je viđena rezultatska klackalica. Izabranici Sergeja Bazareviča su bolje otvorili meč i poveli sa 7:2, ali su ‘orlovi’ nakon tajm-auta Saše Đorđevića zaigralji mnogo bolje i preokrenuli rezultat. Na kraju prve četvrtine bilo je 20:16 za Srbiju, a istakao se centar Ognjen Kuzmić sa četiri uzastopna poena na kraju deonice. Rusi su bolje otvorili drugu četvrtinu i serijom 9:2 opet stekli prednost, ali na kratko. Bogdanović, Lazić, Kuzmić i Kalinić bili su tvorci novog dobrog perioda igre Srbije i na odmor se otišlo sa prednošću od 36:34.

Srbija se odlepila sredinom treće četvrtine, kada je novom serijom 8:0 stekla prednost od 11 poena, a prednjačili su Bogdanović, Kalinić i Lučić. Rusi su prišli na četiri poena zaostatka u 32. minutu, ali nisu mogli više od toga. Boban Marjanović je pogađao i asistirao, a sve dileme oko pobednika je rešio Milan Mačvan, koji je sa dve uzastopme trojke ponovo odlepio Srbiju, koja je potom rutinski privela neč kraju.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Milan Mačvan sa 17 poena, a pratili su ga Vladimir Lučić sa 15 i  Bogdan Bogdanović sa 12 poena. Novi košarkaš Sakramenta je zabeležio i devet asistencija. U ekipi Rusije su se istakli Aleksej Šved sa 17  i Vitalij Fridzon sa 16 poena.

Srbija će se u trećem kolu Superkupa u Hamburgu sastati sa Nemačkom, koja je danas poražena od Poljske sa 80:75, u nedelju, 20. avgusta od 15 časova.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter