0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

RUSI TRAŽILI DRUGO MIŠLJENJE: Ali ih je ‘Grof’ Božović ohladio analizom Zvezde (FOTO)

Objavljeno: 17.08.17 u 12:12

Ruski mediji imali su idealnog sagovornika o Crvenoj zvezdi, do prošle sezone šefa stručnog štaba crveno-belih Miodraga ‘Grofa’ Božovića.

Trener koji je dugo radio u Rusiji, zatim dve godine proveo na klupi Crvene zvezde, a sada je ponovo u ruskom prvoligašu Arsenalu iz Tule, dao je pravu sliku Rusima oko toga ko je favorit u predstojećem dvomeču za Ligu Evrope.

– Po mojoj proceni, šanse u ovom dvomeču su 50-50. One bi bile veće za domaćina da mogu da računaju na Smolova, jer je on napadač koji može sam da reši utakmicu. Ima Krasnodar i druge odlične igrače Klasona, Vandersona, Žoazinja, Pereiru, mlade Injateva i Sulejmanova. Dosta toga će zavisiti i od toga kakvu će taktiku izabrati Šalimov. Ali, kada nema Smolova u timu, ne mogu da kažem da je Krasnodar favorit – rekao je Božović za ruski ‘Sport Ekspres’.

Bez dileme je Božović bio oko pitanja ko je najbolji igrač Zvezde. Njegov izbor je Ričmond Boaći.

– Izuzetno se dobro kreće, veoma je opasan kada se ubacuje u prostor oko penala, gde može da stvori velike probleme protivniku. Sa njega rival ne sme da skloni pogled ni na sekund – rekao je Božović.

FOTO: HOTSPORT

Takođe, pričao je o veznom redu Zvezde kao najvećem oružju u večerašnjem susretu.

– Tu su Kanga, koji je igrao kod mene u Rostovu, zatim Donald, Le Talek, Srnić… Svi su oni na ‘ti’ sa tehnikom, umeju da odigraju sjajne pasove, čitaju igru rivala… Posebno je zanimljiv Kanga, koji ima izvanredan završni pas – analizirao je Božović.

Koje mesto bi Zvezda zauzimala u jakom ruskom prvenstvu?

– Teško pitanje, ali mislim da bi bila među prvih 10. Dosta toga bi zavisilo i od snage rivala, ali jako je bitna stvar što onda ne bi bi imala pomoć navijača, a to je Zvezdina ogromna snaga – zaključio je Miodrag Božović.

FOTO: HOTSPORT

Iz Krasnodara – Darko Noveski

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter