0
Evrobasket 2022

SKARIOLO ODLUČIO: Plejmejker Valensije menja Ljlulja u španskoj reprezentaciji

Objavljeno: 16.08.17 u 19:37

Selektor Španije Serđo Skariolo odlučio je ko će ići na Evropsko prvenstvo umesto Serhija Ljulja, koji je u pripremnoj utakmici protiv Belgije prošle srede pokidao ukršteni ligament kolena.

‘Sportando’ je pozivajući se na španske medije, objavio nezvaničnu informaciju da će Ljulja zameniti plejmejker Valensije Giljem Vives (24), koji je sa ekipom od početka priprema, ali se očekivalo da otpadne sa spiska.

Vives je sa ekipom Valensije osvojio špansku ligu ove sezone, uz učinak od pet poena i dve asistencije u proseku, ali i 40 odsto pogođenih šuteva za tri poena. U Evrokupu je uz istu takvu minutažu imao 3,7 poena i 2,6 asistencija po meču.

Skariolov spisak bi trebalo da izgleda ovako: Riki Rubio, Serhio Rodrigez, Giljem Vives, Huan Karlos Navaro, Aleks Abrines, Đoan Sastre, Fernando San Emeterio, Huančo Ernangomez, Pjer Oriola, Pau Gasol, Vili Ernangomez, Mark Gasol.

Španci brane titulu osvojenu u Francuskoj pre dve godine, a nalaze se u grupi C sa Hrvatskom, Crnom Gorom, Mađarskom, Češkom i domaćinom Rumunijom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter