2
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

TROFEJ BEOGRADA: Srbija jača od umora i Crne Gore, magični Bogdanović! (FOTO)

Objavljeno: 13.08.17 u 22:53

Izabranici Aleksandra Đorđevića bili su najbolji učesnik ‘Trofeja Beograda’.

Nakon što je Srbija sinoć porazila Grčku, danas je savladala i Crnu Goru sa 82:71.

Utakmica je počela trojkama Đurišića i Rajsa nakon čega je Bogdanović prekinuo seriju Crne Gore. U nastavku sjajan potez Ognjena Kuzmića koji je prvo izblokirao Radončića, a potom sjajno realizovao napad nakon asistencije Bogdanovića. Nastavljen je ‘trojkaški rat’, iz teške pozicije je Birčević bio precizan, a potom i ponovo Đurišić.

Ipak, prvu četvrtinu Crnogorci završavaju sa prednošću i to nakon što je Nikola Ivanović pogodio težak šut preko Vladimira Štimca za 24:19. Do sredine drugog kvartala je Srbija preokrenula i to serijom od 7:0. Pet poena je vezao Dragan Milosavljević, a onda i Stefan Birčević. To je dovelo do nesigurnosti gostiju u napadu, Bogdan Bogdanović pogađa uz faul te dovodi našu selekciju na 46:37 što je bio rezultat na poluvremenu.

FOTO: STARSPORT

Ubrzo je došlo i do razlike od dve cifre, Stefan Jović je doneo nove poene Srbiji, a potom i ponovo Bogdan Bogdanović. Danilo Nikolić u narednom napadu vraća na minus od osam poena razlike, trojkom. Ali, onda je naša selekcija zaigrala kao i juče sa Grcima. Ređali su se dobri napadi, Bogdanović je pogodio za tri,, odmah zatim i Mačvan i bilo je 57:44. Crnogorci su se na vreme ‘probudili’ i uputili valjan odgovor u vidu serije od 11:1 kada su spustili na svega tri razlike.

To je bila najbolja prilika za tim Bogdana Tanjevića da preokrene. Onda su puleni Saleta Đorđevića zaigrali dosta konkretnije i povratili razliku. Na dva minuta do kraja su Kuzmić i Birčević zaokružili seriju od osam poena, da bi u sledećem napadu Dubljević napravio korake zbog čega se iznervirao, verbalno napao sudiju i zaradio tehničku grešku.

Najbolji je večeras bio Bogdan Bogdanović koji je upisao 25 poena i bio proglašen za najkorisnijeg igrača.

SRBIJA – CRNA GORA 82:71
(19:24, 27:13, 18:18, 18:16)

SRBIJA: Mačvan 4, Bogdanović 25, Lučić 6, Milosavljević 5, Birčević 15, Štimac 2, Lazić 5, Micić, Gudurić 6, Jović 4, Kuzmić 6, Marjanović 4.

CRNA GORA: Vučević 10 (10 skokova), Mihailović 10, Šehović 8, Pavličević, Radončić, Đukanović 5, Rajs 3, Todorović 2, Đurišić 10, Nikolić 5, Dubljević 13, Barović.

FOTO: STARSPORT
0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter