0
Košarka

FOTO: FIBA

SVAKA ČAST, DEVOJKE: Srbija u finalu Evropskog prvenstva!

Objavljeno: 12.08.17 u 22:20

Ženska juniorska reprezentacija Srbije u košarci igraće u finalu Evropskog prvenstva za igračice rođene 1999. godine i mlađe, pošto su u finalu šampionata u Šopronu savladale Francusku 66:48.

Ekipa koju sa klupe predvodi Miloš Pavlović u meč je ušla kao blagi autsajder, pošto su Francuskinje bile možda i glavni favorit za osvajanje zlatne medalje.

Prva četvrtina prošla je u ujednačenoj igri, a rezultatsku „klackalicu“ prve su prekinule Francuskinje, koje su serijom 9-0 otišle na deset poena viška (24:14), a seriju je prekinula Nevena Namučev nakon pet minuta igre u drugom delu.

Uspele su mlade nade Srbije da se vrate u meč, pa je na poluvremenu nakon odličnih par minuta Mine Đorđević i Teodore Tudurić rezultat bio 26:25 za Francusku.

U trećem periodu ponovo serija Francuske, prednost je narasla na 11 poena (43:32), kada je Srbija napravila pravi mali „uragan“, i serijom 21-1 naš tim je došao do 53:44, da bi Nevena Dimitrijević i Teodora Tudurić trojkama overile plasman u finale i duel sa Belgijom.

Svaka čast!

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter