0
ATP

ŠTETA: Nadal izgubio, još uvek neće ne prvo mesto ATP liste

Objavljeno: 11.08.17 u 13:40

Kanadski teniser Denis Šapovalov napravio je veliko iznenadjenje prošle noći, pošto je u osmini finala mastersa u Montrealu eliminisao Španca Rafaela Nadala sa 3:6, 6:4, 7:6(4).

Šapovalov je do najveće pobede u karijeri stigao posle dva sata i 45 minuta igre i obezbedio sebi plasman u četvrtfinale gde će mu protivnik biti Francuz Adrijan Manarino.

Osamnaestogodišnji Šapovalov je postao najmladji teniser koji se plasirao u četvertfinale Rodžers kupa još od Bjerna Borga 1974. godine.

– Ovo je nešto o čemu sam sanjao, da igram protiv tenisera kao što su Rafa, Rodžer Federer, Endi Mari. Moj san se danas ostvario, rekao je trenutno 143. teniser sveta, koji je u prethodnom kolu eliminisao Argentinca Huana Martina del Potra.

Šapovalov, pored toga što je napravio veliki korak ka plasmanu medju najboljih 100 tenisera sveta, sprečio je i povratak Nadala na prvo mesto na ATP listi, pošto je Špancu za to bio potreban plasman u polufinale Rodžers kupa.

– Dobro je igrao. Ima veliki potencijal. Ima sve da postane sjajan igrač. Igrao je odlično u važnim momentima. Želim mu sve najbolje, rekao je Nadal.

U četvrtfinale turnira u Montrealu plasirao se i Federer, koji je slavio protiv Španca Davida Ferera sa 4:6, 6:4, 6:2. Švajcarca u narednom kolu čeka još jedan španski teniser, Roberto Bautista Agut, koji je bio bolji od Gaela Monfisa iz Francuske.

Holanđanin Robin Hase eliminisao je Bugarina Grigora Dimitrova i zakazao duel protiv Argentinca Dijega Švarcmana, dok je Južnoafrikanac Kevin Anderson bio bolji od Amerikanca Sema Kverija. Anderson će u narednoj rundi igrati protiv Nemca Aleksandera Zvereva.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter