1
Atletika

FILMSKA DRAMA U LONDONU: Španovićeva za jedan centimetar ostala bez medalje! (FOTO)

Objavljeno: 11.08.17 u 21:36

Svega šest centimetara delilo je Ivanu Španović od nove svetske šampionke Britni Riz, ali to nije bilo dovoljno ni za pobedničko postolje.

Posle ‘samo’ bronze na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i zlata uz rekord na Evropskom prvenstvu u dvorani u Beogradu, Ivana Španović je u London stigla sa najvećim ambicijama.

U kvalifikacijama je samo sa jednim skokom obezbedila sebi mesto u finalu, pre nego što je kiša pokvarila raspoloženje na stadionu.

Najbolja srpska atletičarka je večeras u finalu u prvoj seriji prestupila, a onda od druge serije preuzela prvo mesto sjajnim skokom od 6,96 metara, uz dobar vetar i odraz na dasci.

U trećoj to nije bio slučaj, pošto se odrazila 17 centimetara ispred ‘crte’, te je skok iznosio 6,77 metara. Zatim je usledio ‘presek’ uoči god je Amerikanka Britni Riz preuzela lidersko mesto skokom preko sedam metara (7,02).

U poslednje tri serije ušlo je osam najboljih skakačica, jedna od glavnih konkurentkinja naše atletičarke Tijana Bartoleta iz Francuske dosta slabo je skakala u prvom delu finala i bila je daleko od Španovićeve i Rizove.

Srpkinja je prestupila i u četvrtoj seriji, i to za svega šest centimetara, a delovalo je da je to skok od preko sedam metara. Šteta.

Zatim je Darija Klišina skočila tačno sedam metara i tako zbacila našu Ivanu na treće mesto. Odgovor nije usledio, pošto je Španovićeva i treći put prestupila, za samo dva centimetara.

A onda prava drama. Tijana Bartoleta se probudila u poslednjoj seriji i preskočila našu Ivanu za jedan centimetar – 6,97.

Ivana se skoncentrisala, spremila za skok i skočila izvanredno, bez prestupa i, činilo se, preko sedam metara! Međutim, sudije su procenile da je nekim delom tela dodirnula pesak ispred crte i registrovale ga sa samo – 6,91 metara.

Kako je kasnije saopšteno, broj joj se otkačio i dodirnuo pesak, ostavivši trag mnogo bliži nego što je Srpkinja skočila.

Tako je Španovićeva završila takmičenje kao četvrta, Bartoleta je osvojila bronzu, Klišina srebro, a nova svetska šampionka je Amerikanka Britni Riz.

0
0

1 Komentara

  1. Sva sreća pa su se ove prve tri solidarisale sa Ivanom koja je skocila bolje od njih pa su u duhu sporta i prijateljstva ustupile mesto na podijumu. Ha ha!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter