4
Atletika

‘AKO JE OVO 6,91m, JA SAM MADONA’: Komisija donela konačnu odluku oko skoka Ivane Španović! (FOTO)

Objavljeno: 11.08.17 u 23:27

Kao što se 2008. godine pričalo o porazu Milorada Čavića od Majkla Felpsa, tako će se od ove 2017. govoriti o Ivani Španović i njenom maleru u finalu SP u atletici u Londonu.

Kao što je svima poznato, Ivana Španović večeras je na neverovatan način ostala bez medalje na Svetskom prvenstvu u Londonu, pošto je u poslednjoj seriji skočila preko sedam metara, dovoljnih čak i za zlato, ali joj se otkačio broj i registrovan joj je skok od ‘samo’ 6,91 metara.

Uložena je žalba, zbog čega je čak i proglašenje pobednica odloženo, ali je ipak odluka glavnog sudije ostala na snazi i posle pregledavanja snimka od strane komisije.

Iako su svi na stadionu, prema rečima predsednika Atletskog saveza Srbije Veselina Jevrosimovića, bili ubeđeni da je to bio skok od sedam metara i da je poslednji vidljiv trag u pesku bio preko te granice.

Ogromna šteta, jer je procena da bi bez otkačenog broja skok bio najverovatnije 7,05 metara.

Navedeno je da je Ivana žrtva elektronske greške, a najveći razlog toga što joj se otkačio broj sa leđa jeste – zihernadla.

– Zbog papirnog broja jako lošeg kvaliteta, koji je ostavio trag u pesku, naša šampionka ostala je bez zlatne medalje. Atletski savez Srbije se na ovu odluku žalio ali je po mišljenju komisije, žalba ODBIJENA! Jer kako ‘oni’ navode to bi dovelo do žalbe Američke federacije koja bi ostala bez dve medalje u ovoj discplini, pa je samim tim ‘lakše’ da se odbije naša žalba – kažu predstavnici ASS iz Londona.

Ono što treba dodati,  Svetsko prvenstvo u Londonu je poslednje takmičenje na kom su se koristili papirni brojevi u tehničkim disciplinama!

Bizarno, da bizarnije ne može!

To pokazuju i hiljade komentara na društvenim mrežama, od kojih se jedan posebno istakao:

– AKo je ovo 6,91m, ja sam Madona. Španovićeva je pokradena!

0
0

4 Komentara

  1. Ne bi cudilo da je ovaj lik i izmislio taj trag. Na snimku se jasno vidi gde je pravi trag, a to je preko 7 metara. E a onda bi morala da ostane amerikanka bez medalje a to ne moze. Sram vas bilo.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter