0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

‘LALE’ PUCAJU VISOKO: Vanić ide na pobedu protiv Partizana, iako ima problema sa povredom najboljeg igrača

Objavljeno: 11.08.17 u 20:42

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Vanić izjavio je da njegova ekipa protiv Partizana treba da igra hrabro i pokuša da ostvari svoj peti prvenstveni trijumf ove sezone.

U derbiju petog kola Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine u nedelju dočekuju ekipu Partizana iz Beograda. Posle pobede nad Borcem u sredu, četvrte u ovom prvenstvu, atmosfera među crveno-belima je podignuta na još viši nivo, pa među igračima i navijačima “stare dame” provejava umereni optimizam da pobednička serija u Super ligi ove sezone može biti nastavljena i na utakmici protiv Partizana.

Sa tim se slaže i šef stručnog štaba Nenad Vanić, iako je svestan da njegove izabranike u derbiju očekuje težak zadatak.

– Na svom predstavljanju ovde, rekao sam da, bez obzira na trenutnu situaciju i okolnosti koje su prethodile mom dolasku, Vojvodina i dalje predstavlja klub sa velikom tradicijom, u kojem su igrali veliki igrači i pritom dolazi iz velikog grada, pogotovo za ovu našu “smanjenu” zemlju. Samim tim, nećemo dozvoliti da je na našem stadionu bilo ko u prednosti u odnosu na nas, pa čak ni Partizan. Ja i sada stojim iza toga, iako, naravno, na utakmici može svašta da se desi – kaže Vanić.

On je svestan kvaliteta narednog protivnika crveno-belih.

– Partizan je klub prema kojem svi moramo da imamo veliki respekt. Ove nedelje su doživeli prvi poraz u prvenstvu posle 30 i nešto utakmica i nije za očekivati da će oni nastaviti da gube mečeve u kontinuitetu. Njihova je stvar kako će se pripremati za ovu utakmicu i kakve ambicije će imati, ali što se tiče Vojvodine, mi ćemo opet pokušati da pobedimo i tako nastavimo ovu lepu i uspešnu seriju. Naši prethodni rezultati su u javnosti i kod ljudi koji vole Vojvodinu stvorili razmišljanje da je sada normalno da pobeđujemo i budemo u vrhu, ali ja mogu da kažem samo to da ćemo nastaviti sa dosadašnjim radom i težnjom da ekipa na svakom meču prikaže svoj maksimum, disciplinu u igri i želju da se pobedi svaki protivnik. Takođe, ovo nam je prilika da se odmerimo i vidimo gde smo u odnosu na jednog jakog rivala i da procenimo naše mogućnosti i kvalitet. Nadam se da ćemo iskoristiti ovu lepu seriju i odigrati meč na visokom nivou, odnosno da ćemo pobediti – kaže Vanić.

U ekipi Vojvodine nema većih kadrovskih problema, iako će navijače sigurno zabrinuti vest da je lakšu povredu zadobio Filip Malbašić.

– Značajnih problema nemamo, osim donekle sa Malbašićem, koji se požalio na udarac koji je dobio na utakmici protiv Borca. Nadam se da će medicinsko osoblje uspeti da ga oporavi za ovu utakmicu, jer nam je jako bitno da imamo sve igrače na raspolaganju – napominje Vanić.

FOTO: STARSPORT

U ovom prelaznom roku, Vojvodinu je napustilo nekoliko igrača koji su bili nosioci igre u prošloj sezoni, a došli su fudbaleri koji nisu bili toliko poznati srpskoj javnosti.

– Otišlo nam je nekoliko vrlo kvalitetnih igrača i time smo sigurno oslabljeni. Međutim, sa ovim igračkim kadrom koji imamo, svakodnevno radimo na tome da svaki igrač pokaže da zaslužuje da nosi dres Vojvodine, a oni svojim radom, ponašanjem i odnosom prema klubu polako traže svoje mesto. Baš zbog svih problema koje smo imali, drago mi je što smo napravili dobre rezultate na početku prvenstva, kako bi svi verovali u tim i u ove mlade igrače. Omladinska škola Vojvodine je poznata po svojim talentima, mi nekima od njih polako pružamo šansu i očekujem da će oni svoj pravi kvalitet tek pokazati u budućnosti. Fudbaleri koji su došli takođe počinju da pokazuju da imaju potencijal za Vojvodinu, a da bismo nastavili sa ovakvim rezultatima, možda će nam biti potrebna još dva-tri pojačanja za rotaciju. U svakom slučaju, ja sam zadovoljan sa grupom igrača koju imam, jer momci su motivisani i rade izvanredno, iako je prošlogodišnji sastav sigurno bio kompletniji. Jednostavno, treneru je mnogo lakše kad ne mora da brine o tome koga da stavi u tim u slučaju nečije povrede ili suspenzije zbog kartona – napominje Vanić.

Na konferenciji za novinare pred derbi protiv Partizana, predstavnici medija konstatovali su da je šef stručnog štaba Vojvodine poprilično skroman po pitanju rezultata koje je napravio sa ovom ekipom.

– Krenuli smo u ozbiljnu priču da napravimo i ostavimo nešto iza sebe i ne treba nam euforija. Želimo da Vojvodina uradi nešto bitno u ovom prvenstvu – ističe Vanić.

On naglašava da ne oseća pritisak pred utakmicu u nedelju.

– Imam sasvim drugačiji pristup tim stvarima i za mene ne postoji pritisak, jer ovakva utakmica treba da pričinjava zadovoljstvo. Igramo protiv aktuelnog šampiona, koji ima kvalitet, biće pune tribine, mi smo dobro startovali i zato smatram da svi treba da jedva čekamo ovaj meč i sportski se nadmećemo. Predstojeća utakmica jeste važna, ali i posle nje će se nastaviti sa drugim mečevima, treninzima, životom… Nama je najbitnije da u utakmicu uđemo bez straha i pokušamo da pobedimo. Nadam se da će biti tako i uopšte neću da razmišljam u bilo kakvom negativnom smeru. Na igračima je samo da odigraju najbolje što mogu – kaže Vanić.

Predstavnike medija interesovalo je i da li će biti promena u sastavu za meč protiv Partizana, odnosno da li su moguća određena taktička iznenađenja od strane njega i njegovog kolege Miroslava Đukića.

– Svaka utakmica ima svoju pripremu i određene taktičke zamisli, iako bilo kakva promena unutar ekipe, u situaciji kada su dobri rezultati, može pogrešno da se protumači. Posle četiri pobede bez primljenog gola, teško je izmišljati nešto novo, s tim da ova utakmica i kvalitet protivnika zahtevaju od igrača da pruže i više od svog maksimuma kako bismo pobedili. Nadam se da će svaki naš igrač izaći na teren sa mnogo samopouzdanja i učiniti ono što je potrebno da bismo ostvarili željeni rezultat – naglašava Vanić.

Superliga Srbije, Vojvodina – Cukaricki 21.7.2017. Beograd, Srbija
21. Jul 2017. (credit image & photo: Nenad Mihajlovic / STARSPORT)

U prethodnom periodu, ekipu Vojvodine napustili su golman Marko Kordić (22) i napadač Saša Ćurko (21), koji su raskinuli ugovor sa klubom.

– U momentu kada sam došao u klub, Kordić je bio rezervni golman, pa smo u našem internom dogovoru došli do zaključka da je bolje za sve da on potraži novu sredinu, u kojoj će imati više prilike da brani, jer Vojvodina trenutno zaista ima vrlo kvalitetne golmane Rockova, Perića i Pilipovića. Što se tiče Ćurka, on je prestao da bude deo prvog tima još pre nego što sam ja došao, tako da ne bih mogao mnogo toga da kažem o razlozima zbog kojih je to tako – ističe Vanić.

On nije mogao da precizira da li će klub produžiti ugovor sa golmanom Nikolom Perićem, trenutno drugim golmanom crveno-belih, koji ističe u junu 2018. godine.

– On je trenutno naš rezervni golman, iako ima određenih problema sa leđima i pitanje je da li ćemo moći da računamo na njega za nedelju. Što se tiče detalja u vezi sa njegovim ugovorom, o tome još uvek nisam razgovarao sa ljudima iz kluba, ali biće vremena da pričamo i na tu temu. Videćemo kako će se on dalje osećati i proceniti da li nam je potrebno da ostane u klubu, jer ne treba zaboraviti da na poziciji golmana imamo i mladog reprezentativca Pilipovića – kaže Vanić.

Šef stručnog štaba Vojvodine upitan je i da prokomentariše jače i slabije strane Vojvodine i Partizana, odnosno u čemu vidi šansu svog tima da dođe do željenog rezultata.

– Ako bih poredio dva tima, ispalo bi da dajem prednost protivniku. S druge strane, ja tačno znam gde smo mi jači i gde je naša šansa, odnosno gde je problem protivnika. Svi smo svesni da Partizan ima kvalitet u napadu, ali i dosta problema kada je odbrana gola u pitanju i to ćemo pokušati da iskoristimo – rekao je Vanić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter