1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOĆE LI ĐUKIĆ MENJATI: Oni čekaju svojih 90 minuta, ako je mogao Milenković, može i on…

Objavljeno: 10.08.17 u 18:52

Izgubiti nije greh, fudbal je to, ali je jasno da je ‘nešto trulo u državi Danskoj’ i da trener Partizana Miroslav Đukić u nedelju u Novom Sadu mora da menja.

Lako je ‘parni valjak’ izašao na kraj sa podgoričkom Budućnosti, Mačvom, Javorom i Spartakom. Bio je bolji u 180 minuta od Olimpijakosa, ali je na kraju bio poražen i ispao iz kvalfikacija za Ligu šampiona. Jedini ko ga je ovog leta nadigrao bio je Voždovac, rezultat kao rezultat nije sumrak, ali igra i forma pojedinih igrača brinu. Zbog toga bi Miroslav Đukić morao da razmisli o promenama pred duel sa Vojvodinom u Novom Sadu koji se igra već u nedelju, samo četiri dana pred dolazak Videotona u Beograd.

Najkritičnije je na gol crti. Filip Kljajić je posle greške u Atini, poklonio gol za 2:1 Voždovcu. Loša procena i ispuštena lopta su možda sinoć i odredili sudbinu šampiona Srbije. Sad se očekuje rekacija Miroslava Đukića i njegovog pomoćnika zaduženog za čuvare mreže Gorana Pandurovića. Izgleda da je došao red da ponovo svojih pet minuta dobije Nemanja Stevanović.

FOTO: STARSPORT

Nije Filip Kljajić jedini fudbaler koji bi teren mogao da zameni klupom. Na udaru navijača i pristalica kluba je i štoper Lazar Ćirković. Momak koji godinama nije dobijao šansu, a ovog leta je dobio zadatak da zameni fenomenlnog Nikolu Milenkovića, koji žari i pali u Firenci. Bivši štoper Rada nije ispunio očekivanja, te bismo protiv Vojvodine mogli da dobijemo malo iznenađenje.

Reč je o Strahinji Bošnjaku, momku rođenom 1999. godine, koji svoju šansu čeka kao zapeta puška. Uz prvi tim je prošao zimske i letnje pripreme, u Barseloni ga vide kao savremenog štopera koji ispunjava njene zahteve. Kao takav igrač zaslužio je šansu za prvih 90 minuta u Superligi Srbije, bez obzira što je u pitanju derbi protiv novosadske Vojvodine.

FOTO: FKPARTIZAN

Mladost ovog momka i nemanje iskustva ne smeju biti izgovor, jer ‘mlad i zelen’ je bio i Nikola Milenković. Počeo je crveni kartonom u Superligi Srbije, a završio golom za trofej protiv Crvene zvezde. Da ne vraćamo film unazad da je upravo debitantski gol dao baš protiv Vojvodine, sledećeg rivala Partizana.

Zato bi u stručnom štabu crno-belih mogli da razmisle i šansu daju svom detetu, ne može ih koštati puno, a mogu za koji mesec ili godinu da dobiju mnogo.

Promene su neophodne, odluka je na Miroslavu Đukiću.

0
0

1 Komentara

  1. PArtizan ima dva mladjana asa ,oba su centarhalfovi. Bosnjak i Markovic! Mislim da je vreme da ih ubaci u vatru. Jednog ,pa drugog, ali polako u Superligi. Bilo bi prehrabro da ih ubacuje na mecevima sa Vosom i Videotonom. Ali kasnije, svakako. Mozda protiv Zvezde! BAs protiv frajlice, tu ne mogu da razocaraju!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter