0
Fudbal

SUPERLIGA KINE: Zahavi pogađa = Piksi pobeđuje, Gvižu iznenađenje dana

Objavljeno: 09.08.17 u 16:27

Danas je odigrano pet mečeva 21. kola Superlige Kine i u svih pet nije bilo nerešenog uspeha.

Pobede su upisali Čongćing, Gvangžu R&F, Čangčun, Gvižu, kao i Janbian koji je igrao jutros.

Puleni Dragana Stojkovića Piksija su pobedom nad Đangsuom izbili na treće mesto kineskog šampionata i preskočili Tjanđin i Šandong koji imaju po utakmicu manje. Gosti su počeli bolje i preko Martineza već u 3. minutu došli do prednosti, da bi Lu Đin u poslednjem minutu prvog poluvremena poravnao. Na startu drugog dela igre su Piksijevi puleni postigli dva brza gola preko Zahavija i Ksiao Žija, da bi nešto kasnije i Renatinjo bio strelac za 4:1. Utešni pogodak dao je Martinez, svoj drugi danas.

Posle nekoliko vezanih poraza, Šangaj Šenhua je u dva kola osvojio četiri boda i najavio bolje dane, koje je presekao Gvižu i to u Šangaju. Pre ovog kola obe ekipe su imale isti broj bodova, ali je uloga favorita bila na strani domaćina. Prvih 45 minuta proteklo je bez golova, da bi Du Vej doneo prednost gostima u 54. minutu. Žang Lu je zaradio crveni karton na pet minuta do kraja i otklonio eventualne nade u povratak Šangaja, da bi so na ranu sipao bivši as Betisa, Ruben Kastro sa dva gola u dva minuta nadoknade utakmice.

I Čangčun je pobedio na gostujućem terenu Henan sa 2:0 gde je dvostruki strelac bio Odion Igalo, dok su Jabijan i Čongćin slavili kod kuće. Janbijan sa 3:1 protiv Tjanđin Tede u duelu fenjeraša, a Čongćing sa minimalnim rezultatom protiv Šandong Lunenga.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

SUPERLIGA KINE, 21. KOLO:

Sreda:

Janbijan – Tjanđin Teda 3:1 (0:1)
(Jin 50, Či 70, Stiv 87 – Jang 23)

Čongćing – Šandong Luneng 1:0 (1:0)
(Kardec 35)

Gvangžu R&F – Đangsu Suning 4:2 (1:1)
(Lu 45, Zahavi 55, Ksiao 62, Renatinjo 72 – Martinez 3, 89)

Henan – Čangčun Jatai 0:2 (0:1)
(Igalo 12, 64)

Šangaj Šenhua – Gvižu 0:3 (0:0)
(Du 54, Kastro 90+2, 90+4)

Četvrtak:

13.35 Hebei – Šangaj SIPG
13.35 Liaoning – Gvangžu
13.35 Tjanđin – Peking Guan

[/stextbox]

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter